Lvi pustinní

Jako každá správná kočka se chová i lvice Luena, která je jedním z nejnovějších obyvatel táborské zoologické zahrady. Do Tábora připutovala z Německa teprve loni na jaře. Hned se skamarádila se svým novým partnerem samcem Simbou a jako o rok starší partnerka hned ve výběhu zavedla vlastní pravidla a pořádek.

Lvi pustinní

Před ráznou partnerkou často raději ustoupí i král zvířat a uvolní jí nejlepší místo na slunění. Právě vyhřívání na slunci patří k nejoblíbenějším kratochvílím táborského lvího páru. I díky tomu mohou tyto majestátní tvory běžně obdivovat i návštěvníci zoo, protože ve venkovním výběhu tráví oba lvi většinu dne.

ZOO Tábor chová lvy pustinné, kteří pocházejí ze stepních a polopouštních oblastí Afriky a podle některých pesimistických odhadů jich ve volné přírodě přežívá už jen deset tisíc jedinců. Proto je zapsán na červeném seznamu IUCN v kategorii zranitelných druhů.

I vy se nyní můžete stát adoptivním rodičem lvů pustinných v táborské zoo, případně můžete jejich adopci darovat někomu jako vánoční dárek. Vždyť kdo si alespoň někdy nepřál objevit pod stromečkem opravdovou šelmu. Na nové adoptivní rodiče ale čekají i další zvířata z táborské zoo. Co takhle někoho překvapit živým a přitom nenáročným dárkem? Informace naleznete na webu ZOO Tábor www.zootabor.eu.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: