Loučíme se s posly jara a vítáme podzim

Tradiční akce naší školní družiny a klubu je loučení se s posly jara, které jsme ještě nedávno vítali a nyní se již s nimi loučíme. Odlétají do teplých krajin, kde přežijí těžké zimní období, jež nastane u nás. Zjara se na ně budeme zase těšit a budeme je vítat.

Loučíme se s posly jara a vítáme podzim

Je pátek 23. 9. 2016 a před dvěma desítkami hodin nastal „PODZIM“. Scházíme se na školním dvoře, abychom toto roční období přivítali, ale zároveň se rozloučili s našimi posli jara, kteří odlétají do teplých krajin. Za nedlouho u nás nastane zima, a tito drobní ptáčci by zde zimu nepřežili. V teplých krajích jim bude hej. A až přijde jaro, budou zase zde a my na ně budeme netrpělivě čekat. Každým rokem se takto scházíme a pořádáme „vlaštovkiádu“. Každý účastník si složí z papíru svoji vlaštovku a pak již může začít závod. Než začne oficiální závod, můžeme si několikrát vyzkoušet svoji vlaštovku, jak nám létá. A když je vše v pořádku, tak jdeme na soutěž. Soutěžíme po jednotlivých odděleních, a to třemi hody. Soutěží celé oddělení najednou. Komu dolétne po třech hodech vlaštovka nejdál, vítězí. Takto se prostřídají všechna oddělení včetně školního kloubu. Po skončení již může začít i finále. Z každého oddělení postupují tři nejlepší a finále je jasné. Kdo bude vítěz? Uvidíme. Ve třetí části soutěže se snaží opět všichni. Jde o to, komu dolétne vlaštovka na druhý konec hřiště pod mostem, s nejmenším počtem hodů. A jak to tedy dopadlo? Zde jsou výsledky:

1. Oddělení:
1. Fučík Štěpán
2. Povolná Marie
3. Vokurková Lucie

2. Oddělení:
1. Tadeáš Hanke
2. Darja Vassilyeva
3. Anna Fučíková

3. Oddělení:
1. Sadílková Sandra
2. Smejkal Jaroslav
3. Suchitra Adam

4. Oddělení:
1. Michajlovič Filip
2. Jakubíček Jiří
3. Exner Ondřej

Školní klub:
1. Stryková Johana
2. Procházka Michal
3. Láznička Matěj

Ve finále byly výsledky následující:
1. Hanke Tadeáš
2. Michajlovič Filip
3. Fučík Štěpán

Nejrychlejší přelet hřiště:
1. Hanke Tadeáš
2. Gruber Tobiáš
3. Vassilyeva Darja

Všichni vítězové obdrželi sladkou odměnu. Takto jsme se rozloučili s létem, s našimi posly jara a přivítali pestrobarevný podzim.

Autor:
Vydáno: