Loučíme se s létem „Vlaštovkiádou“

Školní rok se rozjel už naplno a s ním i společné družinové akce, kde se navzájem poznáváme, bavíme se a společně soutěžíme. Začínáme mezi sebe přijímat naše nejmenší prvňáčky. Loučíme se s létem a přejeme našim opeřencům, kteří nás postupně již opouští a odlétají do teplých krajin, aby se nám zjara opět vrátili.

Loučíme se s létem „Vlaštovkiádou“

Je 18. 9. 2019 a děti školní družiny ze všech oddělení se scházejí před školou a postupně odcházejí k Berounce. Krásné „Babí léto“, které je v plném proudu nám umožňuje uskutečnit tuto tradiční společnou akci. Nejprve si povídáme o ptácích, kteří již odlétají, aby v období zimy, přežili v teplejších oblastech a našli pro sebe dostatek potravy. Věříme, že se k nám zjara opět vrátí. A nyní si již připomeneme pravidla naší tradiční soutěže, kterou je bezpochyby „Vlaštovkiáda“. Všichni máme již připravené vlaštovky, které jsme si v průběhu týdne vyrobili, ozdobili, ale hlavně se je naučili skládat. Soutěžit budeme po odděleních. Všichni najednou budou mít tři pokusy, a komu vlaštovka nejdále doletí, bude vítězem. Tak určíme pořadí v odděleních. Když se všechna oddělení vystřídala, proběhla soutěž všech najednou. Bylo to opravdu zajímavé. A poslední soutěží bylo klání mezi pěticí nejlepších z každého oddělení. A jaké byly výsledky?

1. oddělení:
1. Staněk Pavel
2. Stejskal Vojtěch
3. Dudek Jiří

2. oddělení:
1. Tejkl Václav
2. Ekrtová Beáta
3. Rybáková Barbora

3. oddělení:
1. Šimonová Natálie
2. Tejkl Ondřej
3. Husák Adam

4. oddělení:
1. Bezrouková Anna
2. Lundquist Alex
3. Máca Jakub

V soutěži všech oddělení se nejlépe vedlo Natálce Šimonové, Adamu Husákovi a Matyáši Málkovi.

Na závěr jsme naši soutěž vyhodnotili, každý obdržel malou odměnu se vzpomínkou na naše opeřence. Ještě několik hodů, aby vlaštovky létaly, a odcházíme společně zpět do družiny. Krásné odpoledne „Babího léta“ jsme si s našimi vlaštovkami užili.

Autor:
Vydáno: