Loučení s podzimem aneb drakiáda ve školní družině

Nejinak tomu bylo i dnes, kdy počasí se trochu vylepšilo, i trochu svítilo sluníčko a o týden odložená celodružinové akce se mohla s přehledem uskutečnit.

Loučení s podzimem aneb drakiáda ve školní družině

Je čtvrtek 22. 10. 2015 a nám skončilo vyučování. Děti školní družiny jsou velmi nažhavené a pospíchají na oběd, abychom co nejdříve mohli vypochodovat ven. Dnes totiž máme „drakiádu“. A počasí nám k tomu i přeje a venku i funí větřík. Tak snad to bude létat. Scházíme krátce po třinácté hodině na slavnostním zahájení „drakiády“ a po odděleních se rozcházíme k Berounce na hřiště vedle autobusového nádraží. Každý se snaží si co nejrychleji složit své vznášedlo, a než začne boj, si to trochu vyzkoušet, abychom věděli, co to dokáže.

Po chvíli zkušebního provozu nastupují jednotlivá oddělení. Soutěž jednotlivců, kde nám jde o to, co nejdéle nechat draka létat k oblakům. Ale pozor, máme tady stromy, tak ať není nějaká katastrofa. Draci brázdí oblohu a my běháme sem a zase tam. Někomu se opravdu daří. Když se všichni vystřídali, máme ještě chvilinku volna a tak se snažíme se nasytit. Vždyť takovéto počasí asi dlouho nevydrží. Ve škole jsme zhodnotili naše úsilí, a jak to v závěru dopadlo? Zde jsou výsledky.

1. oddělení:
1. místo: Smejkal Jaroslav
2. místo: Fortuník Matyáš
3. místo: Dušek Jakub, Rohla Denis

2. oddělení:
1. místo: Fortuník Jiří
2. místo: Šantora Adam
3. místo: Nevelöš Tibor

3. oddělení:
1. místo: Hrachovina Matěj
2. místo: Pírko Jakub
3. místo: Mikulová Linda

4. oddělení:
1. místo: Svoboda Jan
2. místo: Čada Filip
3. místo: Kokstein Petr

Každý účastník dostal sladkou odměnu. Vítězům blahopřejeme.

Autor:
Vydáno: