Loučení s létem – vlaštovkiáda

Pomalu a jistě přichází podzim. S námi se již rozloučily i jiřičky, které tento týden nalétávaly na okna a dívaly se na nás, jak jsme již opět zasedli do školních lavic. Ani tomu nelze uvěřit, že již nastává podzim, a jiřičky se houfují a odlétají. Zamávaly křídly, jako by nám chtěly říci: „Tak ahoj a zase zjara. My se určitě vrátíme.“

Loučení s létem – vlaštovkiáda

Středa, 12. září, a děti školní družiny se loučí s létem. Na dnešní odpoledne máme připravenou společnou celodružinovou akci, kterou je vlaštovkiáda. Nejprve jsme si každý ve svém oddělení složili vlaštovku a pak jsme vyrazili k Berounce. Tam po nástupu a zahájení jsme se seznámili s pravidly soutěže. Každý má tři pokusy a počítáme umístění nejdelšího letu vlaštovky. Nastupujeme po odděleních, každý si hlídá svoji vlaštovku a pak určujeme pořadí. To bylo radosti, když někdo zvítězil. Někdo se zase držel stále vpředu, a najednou poslední ho, otočil se vítr a bylo vymalováno. Vlaštovka skončila ne v cíle, ale na startovní čáře. A jaké máme výsledky?

1. oddělení:
1. Fencl Oliver
2. Fuchs Eduard
3. Vágnerová Adéla

2. oddělení:
1. Voldán Matěj
2. Michajlovič Filip
3. Kovácsová Helena

3. oddělení:
1. Fischer Matěj
2. Vaisová Eliška
3. Lundquist Alex

4. oddělení:
1. Mareš Štěpán
2. Bezrouková Anna
3. Dvořák Josef

Vyhlášení výsledků, společný hod všech a po jednotlivých odděleních. A nakonec přání vlaštovkám, aby přežily cestu za teplem a zjara se opět vrátily. Loučíme se verši:

„Vlaštovičko leť, už je na tě čas,
listí žloutne, poletuje,
po strništích vítr duje,
bude brzy mráz.“

Autor:
Vydáno: