Lichožrouti!

Ztrácející se ponožky a jejich hledání má na pořadu dne, určitě mnoho z vás. Leckdy, když jednu ponožku ztratíme, už ji ani nikdy nenajdeme. A přemýšleli jste, kdo za to vlastně může? Tohle malé tajemství vám odhaluje spisovatel Pavel Šrut, ve svých třech knihách o Lichožroutech – o malých stvořeních, co kradou ponožky.

První kniha nás s nimi seznamuje a ukazuje nám jejich každodenní život a zároveň představuje hlavního hrdinu, lichožrouta Hihlíka. Kromě něj se seznámíme i s jeho vypočítavými bratranci, lidským kamarádem Vavřincem, profesorem Kadeřábkem a samozřejmě i s nepřítelem, Kudlou Dederonem. Ve druhé knize se příběh dostane do Afriky, kde se hlavní hrdina Hihlík snaží najít své rodiče, ale to nebude zdaleka to jediné, co se tu bude dít. Bude muset bojovat se zlem, aby přežil, ale získá při tom nové kamarády, kteří mu rádi pomůžou.

No a ve třetí, závěrečné knize, musí všichni přátelé čelit ještě většímu nebezpečí, než kdy předtím a dozvíme se, jak to dopadne s Kudlou Dederonem. To byl takový stručný přehled knih, které doplňují nádherné ilustrace od Galiny Miklínové. Teď jsou ale fanoušci v očekávání, protože letos v říjnu má přijít stejnojmenný film, natočený podle knižní předlohy.

Knihy měly u čtenářů velmi dobré ohlasy, ale dopadne to tak dobře i s filmem? Sami se o tom můžete přesvědčit 20. 10. 2016 v kinech. Nápad je to originální, a když jsem četla knihy, zdál se mi i dobře zpracovaný, ale přece jenom na filmu se toho dá pokazit hodně. Avšak podle dosavadních recenzí to vypadá velmi dobře a já jsem zvědavá, jak se tedy český animák povedl.

Autor:
Vydáno: