Letní olympijské hry ve školní družině

13. 9. 2021 se děti naší školní družiny vracejí k Letním olympijským hrám, které hostilo Tokio od 23. července do 8. srpna 2021. To se stalo motivací celé naší školní družiny. Šlo o největší sportovní událost roku. Japonsko hostilo olympijské hry už počtvrté. Do Tokia se letní olympiáda vrátila po 57 letech. Letní olympijské hry se konají od roku 1896 a čeští i českoslovenští sportovci na nich doposud získali přes 200 medailí. Z pohledu české výpravy byla tou nejúspěšnější právě olympiáda v Tokiu, z které odvezli jedenáct medailí, z toho 4 zlaté.

Letní olympijské hry ve školní družině

A tak po krátkém odpočinku po školní výuce se děti z družiny pomalu a jistě přesunuly na školní hřiště. Přenesly se do Japonska do Tokia na Letní olympijské hry. Ještě před odchodem na hřiště si v jednotlivých odděleních připomněly děti olympiádu, dokonce Veverušáci zasoutěžili ve znalostech z letošních olympijských her. Vítězem s největším počtem bodů se stala 1. skupina. Na hřišti slavnostní nástup, pověšení olympijské vlajky, maskotů olympijských her. Pak již po slavnostním zahájení složili účastníci slib olympioniků, že budou plnit úkoly, tak jak nejlépe dokáží. Slib slíbili i rozhodčí, že budou hodnotit spravedlivě podle svého nejlepšího svědomí. Čtyři stanoviště, každé jinde na ploše hřiště a jde se na věc. Dnes proběhl skok do dálky, trojskok z místa, skok do výšky a chůze na chůdách na čas. Výsledky a časy jsme zapisovali a po skončení LOH vyhodnotíme. Odpoledne uteklo velmi rychle a my další den budeme pokračovat.

LOH ve školní družině pokračují již druhý den. Dnes jsme se vydali po skončení výuky sportovat na ovál. Zde nás čekaly tři disciplíny: běh na 50 m, hod kriketovým míčkem a hod oštěpem. Touto disciplínou jsme si připomenuli rekord oštěpařky Barbory Špotákové z roku 2008, kdy hodila 72,28 m. Tehdy v tomto roce navštívila i naši družinu a darovala nám na památku oštěp. Proto jsme si dnes v LOH školní družiny zahráli na oštěpařku Barboru Špotákovou, ale naše výsledky se jí nevyrovnaly.

LOH pokračují i třetí den, kdy plníme disciplínu vytrvalostního běhu. Po jeho absolvování pak ještě dokončujeme disciplíny, které děti nemají splněny. Po dokončení plnění disciplín LOH následuje odpočinek a velké čekání na vyhodnocení. V jednotlivých odděleních jsme vyhodnocovali pořadí jednotlivých disciplín a celkové vyhodnocení všech disciplín v odděleních. Takto jsme si vzpomenuly na LOH TOKIO 2021.

Autor:
Vydáno: