Létám – jsem motýl nebo pták?

Koncem loňského roku 2015 byla již po čtvrté vyhlášena výtvarná soutěž na téma: Létám – jsem motýl nebo pták? Tuto výtvarnou soutěž organizuje NADĚJE, pobočka Písek. V loňském roce se do soutěže dostalo 336 výtvarných prací. Uvidíme, zda bude překonán rekord. Soutěž je rozdělena do pěti kategorií podle věku. Technika byla libovolná, musel se dodržet formát A3 na šířku. Vzhledem k tomu, že děti v naší družině rády malují, šli jsme do toho.

Létám – jsem motýl nebo pták?

Krátce v novém roce se daly děti druhého oddělení do práce. Nejprve jsme si povídali o tom, co všechno může létat, ale nakonec jsme opravdu zůstali u motýlů a ptáků. Fantazii se meze nekladou a tak nám vznikla řada docela pěkných obrázků. V březnu jsme odeslali obrázky na kontaktní adresu a na začátku dubna přišla výsledková listina. Velké napětí, zda se někdo z nás v této soutěži umístil. Motýli i ptáci doletěli do cíle a pro nás velké překvapení. Na základě výsledkové listiny jsme zjistili, že na druhém místě ve své kategorii se umístila Adélka Dufková a čestné uznání za svůj obrázek získala i Nikola Ježková. To bylo radosti, ale pro někoho i zklamání, že právě on nevyhrál také. Tak snad příště!

Vernisáž výstavy se konala ve středu 6. 4. 2016 v 15 hodin ve foyer kina Portyč ve spolupráci s Centrem kultury města Písek. Milé překvapení pro nás připravili rodiče Adélky Dufkové, které se s Adélkou tohoto vyhodnocení zúčastnili, i když se vše konalo v Písku, který je od Berouna velmi vzdálený. My jim za to velmi děkujeme a našim vítězkám gratulujeme. Věříme, že v příštím roce se v Písku objeví jména dětí z Berouna – Závodí.

Autor:
Vydáno: