Les a příroda kolem nás – náš druhý domov

Relaxace, odpočinek, ale i spousta zajímavostí a nových poznatků. A tomu by se měly více věnovat děti a my bychom je k tomu měli vést.

Les a příroda kolem nás – náš druhý domov

Prázdniny se již dostaly do druhé poloviny a za nedlouho nás opět čeká škola. Je proto třeba načerpat nové síly, novou čerstvou energii, abychom v plné pohodě nový školní rok mohli zahájit. Proto se vydejte do přírody a objevujete její krásu, ale i krásu lesa. Takový dobrý typ, jak strávit čas s dětmi v přírodě, je „Rekreačně naučný areál Křivoklát“. Tento areál již několikrát navštívily i děti naší školní družiny Beroun – Závodí. My jej známe pod názvem „Lesní hřiště“. Vzhledem k tomu, že se chystáme s dětmi tento areál opět po delší odmlce navštívit, vydala jsem se na průzkum areálu a byla jsem mile překvapena. Pro děti je zde vyznačena naučná stezka „Po veverčí stezce“, na níž mohou plnit různé úkoly a pojem les a příroda se jim dostává do podvědomí. Na stezce lze vidět různá zvířátka, která zde žijí, ale i poznávat stromy, určovat houby, objevit Památný strom Jasan ztepilý, který se zde nachází. Je toho mnoho, a proto všem vřele doporučuji návštěvu. My, s družinou to jistě využijeme a Křivoklát včetně Informačního centra LČR, které navštívíme. Zde se nachází stálá expozice o lese.

V neposlední řadě můžeme navštívit i zdejší hrad Křivoklát. Přeji krásný zbytek prázdnin a toulavé botky v našem krásném kraji.

Autor:
Vydáno: