Les

Povídky od dětí z Berouna. Tentokráte na téma les.

Les

Ztracený turista

Byl jeden turista z Berouna, a šel se podívat do blízkého lesa ke studánce. Ale cestou ztratil mapu. Zmatený turista bloudí po lese a hledá cestu ven. A pak najednou v dálce vidí nějakou zeď. Běžel k ní. Vyčerpán se k ní přiblížil. A najednou tam spatřil malou studánku. Voda v ní byla čistá jako křišťál. Turista se z ní napil. Lehl si a vyčerpán usnul. Zbudila ho až manželka, protože to byl sen.

Autoři: 1. skupina ŠD Beroun – Závodí, Komenského 249

O Zrzce

Byl jednou jeden les a v tom lese byl dub. Na tom dubu žila veverka jménem Zrzka. Ta Zrzka měla ráda oříšky, a protože byla velice mladá, tak nevěděla, že si ostatní veverky dělají zásoby na zimu. Jednoho dne přišla zima. Zrzka dostala veliký hlad. Jednoho dne potkala zkušenější a starší veverku. Ta jí řekla, že si veverky dělají zásoby na zimu. A od té doby si veverka Zrzka dělá největší zásoby na zimu.

Autoři: 2. skupina ŠD Beroun – Závodí, Komenského 249                    

Zvířátka

Byl jeden les, ve kterém byla zvířátka: liška, medvěd, veverka a další. Měli se všichni rádi. Obyvatelé se rozhodli a chtějí les pokácet. Ovšem zvířátka byla proti. Snažila se les zachránit. Vypadalo to, že se jim to povede. Naštěstí byli proti i jeden chlapec se psem. Ten pes rozuměl ostatním zvířátkům a chlapec rozuměl psovi. Domluvili se, že budou spolupracovat a vznikl jim skvělý plán. Do lesa dali hady a společně chránili les. Obyvatelé města nakonec povolili a les zůstal netknut.

Autoři: 3. skupina ŠD Beroun – Závodí, Komenského 249

Život zajíčka Zoubka

Jednoho dne se narodil zajíc jménem Zoubek. Po čtyřech letech jeho života mu maminku zastřelil myslivec. Zoubek musel najít novou rodinu. Šel za svým kamarádem Hopsálkem a ten mu nabídl, že může u nich bydlet. Po třech dnech se rozloučil s kamarádem a odešel do světa. Tak šel a šel, až došel ke své tetě Bětě. Ta mu nabídla nocleh. Jednoho dne potkal zaječici, která se mu líbila. S ní si postavil dům a založil rodinu.

Autoři: 4. skupina ŠD Beroun – Závodí 

Autor:
Vydáno: