Kuchyně z Malajsie - Opékaná rýže s rajčaty

Recepty dokážou být velmi jednoduché, avšak jejich kombinace je řekněme zvláštní. Tento recept je toho jasný důkaz – jednoduchý a přitom zvláštní.

Nejprve musíme uvařit rýži. Na kilo rýže se dává litr a půl vody. Takže vodu přivedeme k varu a vsypeme do ní rýži. Povaříme na mírném ohni zhruba deset minut. Potom vodu slijeme a rýži necháme trošku vychladnout.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Měly by mít asi tři centimetry, ale není to pravidlo. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Olej si rozpálíme, pokud možno v pánvi wok. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Dále přidáme jarní cibulky a smažíme další dvě minuty. Nakonec vložíme rajčata. Do této směsi přidáme uvařenou rýži a dobře promícháme.

Všechno dohromady za stálého míchání smažíme, dokud směs není horká. Je to trochu zvláštní pokyn nebo postup, ale tak to má být. Bazalku opláchneme a listy otrháme. Přidáme rybí omáčku, chilli omáčku, ochutíme cukrem a posypeme bazalkou. Kdo nemá rád ostré, tak si ty omáčky nedá.

Autor:
Vydáno: