Kuchyně Číny - Sladkokyselé kuře se zeleninou

Například v takové Číně je velmi oblíbená drůbež, která se tam přidává dokonce i do polévek. Dnes se podíváme na kuře se zeleninou, doplněné sladkokyselou chutí.

Kuřecí stehna si omyjeme a osušíme. Potom je vykostíme, stáhneme kůži a maso nakrájíme na kousky velké zhruba tři centimetry, ale když tomu tak nebude, nic se neděje, nikdo to neměří. Maso pokapeme rýžovým octem, zaprášíme škrobovou moukou a prohněteme, aby se to dostalo všude.

Nyní půjdeme na omáčku. Červenou a žlutou papriku omyjeme, očistíme a zbavíme jadýrek. Oloupeme cibuli a ananas a všechno to nakrájíme na kousky. Ve woku rozpálíme olej a zprudka osmahneme maso, to pak vyndáme a na řadu jde paprika a cibule. Do pánve přidáme omáčku Sweet and sour, ale klidně se může vynechat. Povaříme zhruba pět minut.

K zelenině a ananasu se přimíchá maso a tahle směs se podusí jen velmi krátce na mírném ohni. Nakonec se přidají ještě lístky koriandru nakrájené na proužky a může se podávat. Kdo nechce kupovanou omáčku, může si připravit nějaký sladkokyselý nálev podle sebe.

Autor:
Vydáno: