Krůta na houbách

Kdo se necítí na jeho přípravu s nějakým složitějším postupem, tak může zkusit minutku. Hodně se dělá v českých podmínkách kuře. Ovšem nesmíme zapomínat ani na další druhy - jako třeba například krůta. Dá se dělat na mnoho způsobů, ale pokud by to měla být minutka, tak je možnost v kombinaci s houbami. Nejprve si tedy oloupeme cibuli.Nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na oleji.

Krůtí maso, nejlépe prsa, nakrájíme na menší kousky. Potom je orestujeme zprudka ze všech stran na oleji. Cibuli dodáme k masu, přidáme na plátky nakrájené houby, ale to není ještě všechno. Dále si oloupeme česnek a i ten se nakrájí na plátky a přihodí k masu a houbám. Dosud to byl vcelku normální recept. Nyní přijde fáze, jenž by se dala označit za poněkud nestandardní.

Jedná se o to, že nahrubo nasekáme arašídy a přidáme je ke směsi. Kdo je nemusí, tak je tam prostě nedá - může je vyměnit za něco, co mu chutná nebo to prostě nechat jen tak bez arašídů. Dochutí se vše mletým pepřem, solí a pár minut se restuje. Nakonec se to zalije sladkou smetanou, nejlépe tou třiceti tří procentní. To je vcelku všechno.

Autor:
Vydáno: