Kouzelnické překvapení s bublinkovým show

Již po třetí navštívil Robert a Ingrid Navaro se svým programem naši školní družinu a klub. Tentokrát jim pomohl i jejich syn Robík. Odpoledne plné napětí a různých překvapení.

Kouzelnické překvapení s bublinkovým show

Je krátce po třinácté hodině a my se všichni scházíme v družině druhého oddělení, kde na nás čeká velké překvapení. Navštívili nás Robert a Ingrid Navaro, kteří svoji uměleckou cestu započali v roce 1992. Spolu vytvořili několik zábavných pořadů. Své nejmenší i větší diváky baví kouzly, iluzemi, akrobatickými výkony, žonglérskými triky i humorem. Po krátkém úvodním slovu se ocitáme na kulturní a společenské akci, která se koná sice v našich prostorách. Jací budeme asi diváci? To uvidíme. Jako první počátek představení nám pan Robert ukazuje nádobu, která je podobná chladicí nádobě na led, ve které se nechávají chladit nápoje. Nyní nás seznamuje s tím, že v prostoru se pohybuje mnoho snítek, které on začne chytat. Ty se však v jeho ruce mění ve stříbrné větší mince, které padají do nádoby. A aby toho nebylo málo, do svého vystoupení vtahuje naši malou Emu, která mu v chytání jistě pomůže. I ona chytá smítka a proměňuje je v mince. Úžasné. Nepochopili jsme.

V další části představení jako pomůcku Robert používá obyčejný provázek. A opět si k sobě bere pomocnici, kterou je tentokrát paní vychovatelka Lucka. Překládají provázek, stříhají na několik částic a v samém závěru je provaz celý a neponičený. Neskutečné. Pak pokračuje Robert v žonglování s talíři, jejichž počet zvyšuje. A opět vtahuje do svého vystoupení našeho Alexe, kterého naučí žonglovat. Nikdo tomu nechce ani věřit. Ale skutečnost je pravdou. Alex má na hlavě pokrývku, ze které mu kouká držák na talíř. I v obou rukách má držáky. Pan Robert roztáčí talíře a přesouvá je na tyčky Alexovi. Neskutečné. Alex opravdu žongluje. Na scénu přichází i jejich syn Robík, který nás též udivuje svým vystoupením, kterým je žonglování s míčky. I on počet míčku zvyšuje. Je to super a my obdivujeme jeho zručnost. V další části programu si ke spolupráci vybírá Robert paní vychovatelku Janu. Chce nám dokázat proces telepatie a souhru duší. Na počátku se oba navzájem dívají do svých očí. Pak si Jana myslí číslo a to číslo, které nikomu neřekla, napsal Robert na papír a uhodl ho. To je divné, ale podařilo se! V poslední části se vracíme k bublinkové show. Pomocí brčka vytváří Robert krásné mýdlové bubliny. Ty mají různý tvar a on i svým pohybem je různě tvaruje. Vytváří i kostku, která je uzavřena v bublině, spojuje různě bubliny k sobě a vytváří různé obrazce. Velmi se nám líbilo vytváření obřích bublin, kam postupně schovává jedno až tři děti. A aby toho nebylo málo, uzavírá do bubliny i vychovatelku Martinu a Květu. Je to paráda a my se nemůžeme vynadívat. Pak vytváří bubliny přes celou šířku družiny, ale i duhu, spojenou duho do jednoho kola. Při vytváření bublin můžeme pozorovat i množství a velikost těchto bublinek.

Kdybychom mohli být celé odpoledne s Robertem a Ingrid Navaro, asi by se dalo po celou dobu sledovat nové a nové triky. Ovšem čas je neúprosný a my se musíme rozloučit. Pan Robert ukončuje dnešní odpolední show a věří, že se zase někdy sejdeme. I my v to doufáme. Nyní se musíme již rozloučit a velkým potleskem poděkovat za krásný pořad, plný napětí a kouzel.

Autor:
Vydáno: