Kouzelné číslo

Dvojko,uvědomila sis, že jsi vlastně kouzelné číslo? Ne pohádkové – tím je trojka – ale kouzelné. Jinak se o Tobě nedá mluvit, víš to?

Třeba takový únor, druhý měsíc v roce. Taky je kouzelný. Atmosféra Vánoc už je dávno minulostí, ale přesto jsou ještě závěje sněhu, ne sice toho nadýchaného, jako na začátku zimy, teď už je špinavý ale i tak má pořád něco do sebe. Ani zima už není taková, trochu se oteplilo, jenomže to nic neznamená. A pak jednou za čtyři roky (není 4 náhodou Tvůj násobek?) přijde přestupný rok a magický kruh se uzavřel. Nebo ne?

Nakonec, podobný případ nastane během Vánoc. Všimla sis té náhody se Štědrým dnem? 24. 12. 6 krát 2 je 12 a 12 krát 2 je 24. Mohla bych ještě pokračovat takhle: 2 plus 4 je 6 a 6 plus 12 je 18. Co z toho máš? 9 krát 2. I v devítce se objevuje Tvoje kouzlo – není do náhodou 3 (tedy 2 plus 1) na druhou? Zkrátka matematická nádhera…

Když jsme u těch dat, vzpomínáš si na 20. 10. 2010? Nádherné datum, které se dá dvojkou bez problému dělit. Tehdy snad všechna media mluvila o tom, že když si budeš v určitý čas něco přát, zaručeně se Ti to splní. Zkoušela jsi to? Nevím, jestli jsi byla úspěšná; mně se nesplnilo nic. Asi na to měl vliv přesný čas, včetně vteřin, jinak si vysvětlit nedovedu.

Dvojko, Tvoje magické schopnosti ovlivňují i trh. Vážně, co taková padesátiprocentní sleva? Vždyť se zlevňuje o jednu polovinu. Do obchodu proudí davy zákazníků, vsadím se s Tebou, že se nakonec prodá i to, co by jinak leželo nevyužité na skladě. Možná máš ještě větší moc než nápis VÝPRODEJ! Co myslíš?

Já vím, že mi na to neřekneš ani bé – mimochodem druhé písmeno abecedy. Nejsi obchodník a do jejich praktik nevidíš. Já taky ne, ale myslím si, že takhle by to mohlo fungovat, ne?

Jo, Dvojko, máš moc. Ovládáš snad všechny části lidského života. Hlavně si ale neukousni příliš velké sousto…

Autor:
Vydáno: