Kolo pro život

Sportovní den patřil dnes dětem prvního stupně, odpoledne pak družinám a široké veřejnosti. Pestrý program byl zaměřen na všeobecnou pohybovou průpravu a na bezpečnost silničního provozu. A tak program na dnešní odpoledne pro všechna oddělení naší školní družiny byl jasný. Cíl – Autocamp Beroun na Hrázi a účast na sportovním dnu Kolo pro život.

Kolo pro život

Ani nepříznivé a chladné počasí nemůže děti školní družiny odradit od zábavné sportovní činnosti, kterou je dnešní Kolo pro život. Počasí mnoho nepřeje, dokonce i pršelo, ale uvidíme, co bude až budeme po obědě. Třeba se na nás štěstí usměje a my opravdu vyrazíme. Po obědě chvíli odpočinek a jdeme. Neprší! Přicházíme na dopravní hřiště, registrujeme svoji účast a dostáváme startovní kartičku, do které nám pořadatelé na stanovištích budou zapisovat naši účast. Po jednotlivcích dostáváme helmu, vybíráme si kolo a jedeme na dvojitou okružní jízdu po dopravním hřišti. Pozor na bezpečnost při jízdě, dodržujeme dopravní značení, nejezdíme v protisměru a dodržujeme dopravní značky. Po skončení odcházíme odevzdat výstroj, výzbroj a pokračujeme dál. V dalších soutěžních disciplínách se naplňují všeobecné pohybové aktivity – skok do dálky snožmo, balanční cviky, hod na přesnost, slalomový běh, kopání míče do branky, házení na koš, hod na přesnost, další a další. V neposlední řadě jsme podnikli i jízdu zručnosti, která pro některé z nás byla docela vysilující. Ale ve finiši jsme vše zvládli. Za naše vcelku dobré výkony jsme obdrželi i drobnou odměnu.

Přestože nám počasí mnoho nepřálo, my jsme si odpoledne opravdu užili. Trochu unavení odcházíme do družiny, nasvačíme se a pokračujeme v naší další činnosti.

Autor:
Vydáno: