Kokosové koule

Že je na koledy ještě brzy? Na koledy možná, ale na přemýšlení a pomalé nakupovaní přísad na pečení, je právě čas. Ujistit se můžete také nahlédnutím do akčních letáků hypermarketů, supermarketů a dalších prodejen, které mají v nabídce nejrůznější suroviny, které jistě při pečení cukroví využijete a jestliže vám cokoli zbude, můžete to použít do čehokoli jiného.

Receptů je obrovské množství a kdyby je měl někdo spočítat tak toho není schopen za celý svůj život. Každá země má své tradiční recepty stejně jako naše republika. Trošku větší a zručnější děti pomáhají s pečením rodičům i prarodičům a tím se jejich napětí před vánočními svátky ještě více stupňuje. Těšíte se také? Aby vám čas lépe utíkal zde je receptík na vynikající cukroví, kterého však budete muset napéct poněkud víc, protože se po něm jen zapráší.

Kokosové koule

Potřebujeme:
140 g ztuženého tuku
120 g moučkového cukru
120 g oloupaných mandlí
100g sušeného mléka
3 kulaté dortové oplatky
2 – 3 lžíce teplé vody
2 lžíce kokosové moučky

Postup:
Dortové oplatky rozlámeme na kousky a pomocí válečku je rozválíme na jemnou drť. Rozpustíme tuk a vmícháme do něho prosetý cukr se sušeným mlékem. Po té přisypeme rozdrcené oplatky a vodu a připravíme hustou hmotu. Tu necháme na chvíli ztuhnout. Rukama nebo ještě lépe pomocí kulatého tvořítka nabereme hmotu a doprostřed vtlačíme vždy jednu mandli. Přidáme vaflovou hmotu a utvoříme kouli. Kuličky zabalíme do kokosové moučky a každou můžeme vložit do malého papírového košíčku. Toto cukroví uchováváme v chladu.

Autor:
Vydáno: