Kluziště pro veřejnost

Několik stovek malých i dospělých (kraso)bruslařů už stihlo vyzkoušet ledovou plochu na novém kluzišti, které vyrostlo na prostranství před Obchodním centrem Šestka na Praze 6. V provozu zde bude až do konce února, přičemž součástí tohoto sportovního areálu je rovněž půjčovna bruslí, příjemné občerstvení, stejně jako dostatek ploch pro sezení, přezutí nebo odložení věcí. Na kluzišti se také budou pravidelně odehrávat akce pro veřejnost. Na ledu zde 5. prosince proběhne Mikuláš, na únor 2019 je v plánu výpravná bruslařská revue Ledové království.

Kluziště pro veřejnost

Rodiče nejmenších bruslařů pak jistě ocení nápadité hrazdy pro první krůčky dětí na ledě. Kluziště samotné má rozměry 20 x 15 metrů, což je komfortní pro zhruba 60 sportovců v jeden moment. A co si mnozí pochvalují, je otevřené takřka bez omezení od 9:00 do 21:00 sedm dní v týdnu.

"Celodenní vstupné jsme nasadili více než lidové - 50 Kč. Za půjčení bruslí je pak za 80 korun. Rodiče mohou pro své ratolesti využít bruslařské kurzy pořádané Monkeys Gym. Mezi firmami nebo skupinami dospělých se těší velké oblibě večerní bruslení s umělým osvětlením," vysvětluje Lenka Šátková, marketingová manažerka OC Šestka. Podle ní si bruslaři pochvalují možnost bezplatného parkingu v garážích centra nebo zastávku autobusu č. 191 několik metrů od areálu.

Venkovní bruslení se u Šestky podařilo realizovat poprvé v její dvanáctileté historii. Nový majitel centra se k tomuto kroku rozhodl i s ohledem na proměněnou profilaci OC Šestka, kdy i mezi novými nájemci hraje stále důležitější roli zdraví, sport a kvalitní volnočasové aktivity. "Dosavadní reakce ukazují, že šlo o krok správným směrem. Jezdí k nám lidé ze spádové oblasti, ale rovněž spousta obyvatel Kladna nebo Prahy 5. Oceňují zejména dlouhou provozní dobu, kdy řada bruslařů nemá problém na kluzišti strávit hodinku dvě po práci," doplňuje ředitel OC Šestka Lukáš Rob, podle nějž se na bruslení hlásí už i první školky a školy.

Zdroj: OC šestka
Autor:
Vydáno: