Když mají autobusy svátek

V Karlových Varech to byl 1. října 2016 velký svátek pro malé i velké občany tohoto světově proslulého lázeňského města. Co se odehrávalo?

Když mají autobusy svátek

V garážích Dopravního podniku Karlovy Vary a.s. se konal Den otevřených dveří a to bylo opravdu něco pro všechny zúčastněné, kteří se sjížděli do dopravního areálu podniku, nacházejícího se v Drahovicích – jedné ze čtvrtí Karlových Varů. Na velké ploše stály různé druhy dopravních prostředků – historických i současných autobusů, hasičské vozy, vyprošťovací technika používaná v případě havárií dopravních prostředků… V dílnách pro opravu vozidel, tentokrát byly umístěny soutěžní stánky,  kde si mohli malí špunti v soutěži, vypsané provozovatelem, nechat dát po splnění soutěžních úkolů, do předtištěného herního plánu, potvrzující razítko, o splnění úkolu. Úkoly to byly roztodivné, někdy vyžadující pořádný kus dovednosti a znalostí soutěžícího. Jednalo se například o kutálení pneumatikou mezi soutěžními brankami, kreslení a vybarvování obrázků dopravních prostředků, slalom na koloběžce či kole …. Byly zde i skákací hrady pro ty nejmenší, ale i občerstvení pro doplnění sil soutěžících.

Velký zájem byl o možnost posadit se za volant obrovských autobusů, hasičských vozů i jiných dopravních a technických prostředků a nechat se u toho vyfotografovat, aby přátelé, ale i rodinní příslušníci, kterým dnešní akce utekla a nemohli se jí zúčastnit mohli žasnout a závidět. Dokonce velkou atrakcí, pro ty starší návštěvníky této akce byla možnost si vyzkoušet projet se za  doprovodu zkušeného instruktora městským autobusem jako jeho řidič (možná, že se zde jednalo o budoucí řidiče městských autobusů, jichž je v současné době v dopravním podniku nedostatek).

Na závěr této velice úspěšné akce, došlo k vylosování vítězů celodenní soutěže a předání získaných cen. Účastníci akce odcházeli domů s pocitem uspokojení z nově získaných zkušeností, o kterých při běžném cesto vání autobusem městem neměli ani potuchy.

Autor:
Vydáno: