Kde číst v létě knihu?

Jedinečnou akci připravila ZOO Tábor na středu 12. srpna. Vůbec poprvé ve své historii nabídne zájemcům kromě zvířat také zážitek spojený s knížkami. Renomovaný knižní dům bude mít v areálu zoo od 11 do 16 hodin pravou, nefalšovanou čítárnu i s knihovničkami. Z nich si zájemci mohou vybrat libovolnou knihu, ve stínu usednout do plážového lehátka a v klidu se začíst do vypůjčené publikace. Na výběr bude literatura především pro děti a teenagery, ale i pro dospělé čtenáře. Ty z dětí, které rády tvoří, budou mít k dispozici dílnu se spoustou zábavných omalovánek a doplňovaček. A kdo si rád hraje, jistě využije některou ze společenských her, které si může na místě zahrát třeba se svými kamarády nebo s dospělým doprovodem.

Kde číst v létě knihu?

Posláním zoo není jen péče o zvířata, konkrétně v Táboře máme mnoho druhů zvířat ohrožených vyhynutím. Naším posláním je také vzdělávací činnost, proto po celý rok pořádáme desítky edukativních programů především pro školy. Letní čítárna jako jednorázová akce přesně zapadá do našich vzdělávacích aktivit, kterým věnujeme mimořádnou pozornost,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

A co dalšího letní čítárna návštěvníkům zoologické zahrady nabídne? „Připravena je také celá řada soutěží o knížky a o vstupenky do zoo. A kdo třeba nevyhraje a bude si také chtít odnést něco na památku, se může vyfotografovat se známými knižními hrdiny ve speciálním fotokoutku. Nebo si pořídit fotografii přímo s hrdinou oblíbeného komiksu – Dogmanem, který bude jako živý maskot přítomen na místě,“ upřesňuje mluvčí táborské zoo Filip Sušanka.

Zdůrazňuje, že knihy na akci pořádané ve spolupráci s knižním domem Luxor se nebudou prodávat. Ale ten, kdo by si chtěl zakoupit některou z knih napsanou ředitelem táborské zoo Evženem Korcem, může využít prodejnu suvenýrů v areálu ZOO Tábor. Tam jsou v prodeji kromě upomínkových předmětů také dětská knížka Noční život v ZOO Tábor, autobiografická publikace Jak jsem zachránil zoo v Táboře, velmi žádaná kniha Jak prodloužit život vašeho psa i čerstvě vydaná novinka Chov psů – Příručka zodpovědného chovatele.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: