Kavárna Bílá Vrána

Kavárna, jež zaměstnává lidi se znevýhodněním, bude nyní nabízet domácí koláče, dorty z vlastní výroby a lehké obědy v nekuřáckém prostředí na Praze 1 – přijďte ochutnat!

Kavárna Bílá Vrána

Kavárna Bílá Vrána se od listopadu 2014 přesouvá na novou adresu Ve Smečkách 5, Praha 1, kde dříve působila kavárna Vesmírna s podobným zaměřením. Bílá Vrána je sociální podnik, který kromě ekonomického cíle sleduje především cíl sociální – zaměstnávání lidí s hendikepem. V Bílé Vráně můžete strávit příjemný čas v nekuřáckém prostředí se šálkem lahodné kávy a čerstvých dobrot za dostupné ceny, samozřejmostí je dětský koutek.

Bílou Vránu provozuje Pohoda - společnost pro normální život lidí s postižením, o.p.s. „Bílá Vrána se stala místem, kde se potkávají klienti Pohody s lidmi, kteří chtějí ochutnat nejen naše domácí koláče, ale i kulturu lidí se znevýhodněním,“ říká Zoran Dukić, fundraiser Pohody. „Naše Momentální scéna je prostorem, kde se lidé se znevýhodněním mají možnost umělecky vyjádřit, proto jsme rádi, že nyní budeme lidem dostupnější a přijít na naše pravidelné akce bude moci opravdu každý,“ dodal. V projektu Momentální scéna mohou lidé s mentálním postižením hrát divadlo, vystavovat obrázky, fotografie a spoustu dalšího. Příkladem je například úspěšná výstava obrazů čtyř umělkyň s mentálním postižením s názvem Kraj.

Bílá Vrána nabízí také catering pro nejrůznější akce neziskových i komerčních organizací. Objednáním vynikajícího jídla společnosti podporují nejen unikátní bar Bílá Vrána, ale především jeho zaměstnance s mentálním postižením.

Chcete ochutnat?

Nejbližší příležitost ochutnat lahůdky z Bílé Vrány ještě před znovuotevřením bude na festivalu Ohrada Food Fest v sobotu 4. října na Ohradském náměstí na Praze 13. Více informací na ohrada-food-fest.cz.

Program Momentální scény v Bílé Vráně najdete na www.barbilavrana.cz nebo na facebooku www.facebook.com/barbilavrana.

„S KLUBEM ZKOUŠIME PRIBEH MALIHO PRINCE A V NEM MIREK HRAJE MALIHO PRINCE A DALŠI ROLE JSU MARUŠKA JE RUŽE ZDENDA JE VOJAJK A JA SE STRIDAM SA IRENOU A SE ZDEDNDOU,“ říká jeden s herců Momentální scény Darko Lazarević (celý text citace z kroniky klubu Pohoda) .

O kavárně

Bílá vrána je sociální podnik zřízený POHODA o.p.s. a je příjemným místem pro odpočinutí nebo setkání nad mléčným koktejlem, šálkem kvalitní fair trade kávy nebo třeba domácím koláčem. Bílá Vrána působila od roku 2011 na Praze 13 a získala mnoho spokojených zákazníků.
Kromě kavárenské činnosti se u nás můžete potkat i s kulturou. MOMENTÁLNÍ SCÉNA je místem, kde lidé se znevýhodněním mají možnost vyjádřit se prostřednictvím některé z uměleckých forem. Hrajeme divadlo, promítáme filmy, zpíváme, vystavujeme a mnoho dalšího.

Co je to POHODA?

POHODA o.p.s. je nezisková organizace, která poskytováním sociálních služeb podporuje normální, důstojný a plnohodnotný život občanů s mentálním a kombinovaným postižením, případně organickým postižením mozku. Více informací na stránkách organizace.

Autor:
Vydáno: