Jméno pro mládě pandy

Malý samec pandy červené častěji vyráží prozkoumávat venkovní expozici a návštěvníci tak mají stále více příležitostí ho spatřit. Zároveň mu mohou prostřednictvím facebookového a instagramového profilu brněnské zoo vybrat jméno, které oznámíme v sobotu 19. září.

Jméno pro mládě pandy

Tento týden proběhla druhá veterinární prohlídka zahrnující přeočkování a odčervení. Malý samec už pěkně povyrostl a dával nám jasně najevo, co si o podobných zákrocích myslí. Naštěstí jsme vše zvládli velmi rychle a za pár minut jsme ho tak opět mohli vrátit do jeho oblíbené boudy.

Po nezbytných úkonech se tak nyní můžeme soustředit na další věci, do kterých zapojíme také návštěvníky brněnské zoo. Chovatelé starající se o pandy vybrali možná jména a je jen na našich příznivcích, aby nám s výběrem pomohli. Volit mohou mezi touto trojicí: Joshua, Siddhi (dosažení dokonalosti) a Bhoomi (Země). Stačí se podívat na facebookové nebo instagramové stránky zoo a do komentáře napsat svůj tip.

Výsledek oznámíme na křtu, který se uskuteční 19. září ve 14 hodin v rámci Mezinárodního dne pand červených . Tuto akci pořádáme od roku 2017 a opět připravíme pět stanovišť, kde se zájemci dozví zajímavosti ze života pand a získají informace o možnosti jejich ochrany ve volné přírodě. Chybět samozřejmě nebude ani komentované krmení.

Podrobnosti o narození malé pandy a dosavadním chovu pand červených v brněnské zoo najdete na https://www.zoobrno.cz/o-zoo-brno/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-roku-2020/v-zoo-brno-je-vubec-poprve-k-videni-mlade-pandy-cervene.

Adoptivním rodičem pand červených v Zoo Brno je firma SPP. „Samozřejmě, že se také zapojíme do výběru jména, ale jako hrdí adoptivní rodiče budeme plně respektovat výsledek hlasování. A hlavně doufáme, že malou pandu u návštěvníků brněnské zahrady čeká velký úspěch,“ poznamenal Juraj Ondris, generální ředitel SPP pro Českou republiku, společnosti, která je dodavatelem zemního plynu a elektřiny.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: