Jizerská padesátka

V těchto dnech tráví děti ZŠ Beroun- Závodí, Komenského 249 „Lyžařský výcvikový zájezd“ v Bedřichově v době, kdy každoročně probíhá „Jizerská padesátka“.

Jizerská padesátka

Sněhové podmínky pro výcvik jsou špatné, ale my si vždy poradíme. Hned druhý den po příjezdu si balíme běžky a vyrážíme (zatím pěšky s lyžemi v ruce) se podívat do prostor, kde měl závod dnes probíhat. Ovšem pro špatné sněhové podmínky byla Jizerská padesátka zrušena. I když v místech, kde měl závod probíhat, se nějaké tratě zachovaly a dokonce tam byl i sníh. V prostoru se v tu chvíli nacházelo skoro 200 účastníků a návštěvníků. Někteří se vydali na upravené zbytky tratí, které zcela určitě nesplňovaly podmínky Jizerské padesátky. A protože my jsme dorazili také, využili jsme těchto podmínek a pod vedením našich lyžařských instruktorů – p. uč. Jany Smělé, Michala Táborského a Miroslava Hrbáčka, započal běžecký výcvik.

Ten se opravdu konal v prostorách Jizerské padesátky. Takže my můžeme být dokonce hrdi na to, že jsme se lyžařské akce zúčastnili. I toto byl pro nás krásný zážitek. A aby toho nebylo málo, tak i organizátoři nás brali jako účastníky akce. Každý z nás obdržel svačinku, kterou byl „jizerský gulášek“, teplý čaj, který přišel velmi vhod, neboť zde byla mrazivá zima a foukal studený vítr. Maskotem Jizerské padesátky je veverka, která se pohybovala v prostoru startu a cíle, nechala se fotit s návštěvníky. Nechyběly ani pamětní čokoládové medaile a nějaké sladkosti. Líto nám bylo těch, kteří se pravidelně této akce zúčastňují a letos nemohli. Ale někteří si zde ty kratší tratě projeli. Tak snad někdy příště. A možná se chytne i někdo z nás.

Autor:
Vydáno: