Ježíškova cesta i ve školní družině

Adventní čas zrychluje a děti ve školní družině se nemohou dočkat vytoužených a vysněných Vánoc. Hlavně se těší na dárky, které najdou pod stromečkem. Dobu čekání na Vánoce si již tradičně každým rokem zkracujeme naší Ježíškovou cestou v Berouně. Zatím se nám vždy podařilo tuto cestu uskutečnit v našem blízkém okolí. Ale dnes, 2. 12. tomu tak není. Počasí nám nepřeje. Muselo dojít k improvizaci.

Ježíškova cesta i ve školní družině

Ježíškova cesta se odehrává v prostorách školní družiny jednotlivých odděleních. Na děti čekají pomocníčci Ježíška, které dětem na 13 panelech zobrazili úkoly, jež musíme splnit. Některé jsou lehké, některé náročnější. Ale my, se s nimi dokážeme poprat.

Na prvním stanovišti nás vítá královna Věrtule u které poznáváme houby, rozdělujeme na jedlé a nejedlé. Druhé stanoviště má Netopýrek Pírek, který si pro nás připravil úkol z lesa. Naším úkolem je přiřadit obydlí, které patří vyobrazeným zvířátkům. Na třetím stanovišti se potkáváme s Hvězdulkou, která nám připravila úkol od rybníka. Máme zjistit, kteří živočichové žijí u nás v rybníce. Čtvrté stanoviště hlídá Ťápula, a připravil si pro nás poznávačku stop a jejich přiřazení k obrázkům zvířat. Na pátém stanovišti čeká Fukač, a ten chce od nás vědět, jakými vánočními ozdobami si můžeme ozdobit vánoční stromek. Na šestém stanovišti čekají Sníčci, kteří chtějí vědět, co jedí některá zvířata. Sedmé stanoviště hlídá Nimbus a Kumulus a mají pro nás hádanku, abychom našli dvě sněhové vločky, které jsou stejné. Vždyť sněhové vločky jsou každá jiná, ale tady ne. Na osmém stanovišti je Skákoš, který nás zkouší z toho, jestli víme, která jídla se podávají o Štědrém dnu. Na devátém stanovišti je opět Netopýrek Pírek, který chce abychom ukázali cestu domů. Desáté stanoviště patří Mrákorovi a ten od nás chce vědět tři rozdíly mezi dvěma obrázky. Skřítek Pořádníček na jedenáctém stanovišti hlídá les, aby zde nikdo nic neodhazoval. Máme zjistit, co nepatří do lesa. Na dvanáctém stanovišti na nás čeká Poštísko, který nám ukáže obrázek a my musíme určit, jaké barvy na jeho dokončení použijeme. Na třináctém stanovišti netrpělivě již pošlapuje Ježíšek. Ten sledoval celé putování po Ježíškově cestě a nyní od nás požaduje napsat, kdo mu opravdu od srdce pomáhá.

Podařilo se. Ježíškovu cestu jsme zvládli a nyní již jen vyhodnocení. Jak to dopadlo?

1. oddělení:
1. Abdúl Nikolas
2. Zákostelecký Lukáš
3. Vlček Lukáš

3. oddělení:
1. Poláková Anja, Dolejšová Emily
2. Ilková Tereza, Tomanová Klára
3. Kindl Vojta, Církva Vašek

Vítězům gratulujeme a všem malá odměna.

Autor:
Vydáno: