Ježíškova cesta

Není to ta cesta, která se nachází na Božím Daru. Vždyť takovou dálku bychom asi těžko mohli absolvovat. Je to Ježíškova cesta dětí školní družiny.

Ježíškova cesta

Je středa 2. 12. 2015 a děti školní družiny se dnes scházejí na školním dvoře. Počasí nám mnoho nepřeje, sice neprší, ale každou chvilinku může začít. A tak raději letošní Ježíškova cesta proběhne zde. V areálu školy je rozmístěno třináct soutěžních panelů, kde na nás čekají pomocníčci Ježíška i s různými úkoly, které musíme splnit. Ty zapisujeme do naší startovní karty. Seznamujeme se s akcí, vytváříme dvojice a začínáme s plněním úkolů.

Tak se můžeme setkat na Ježíškově cestě s královnou Větrulí, kde poznáváme houby, zejména ty jedovaté, které nesbíráme. Netopýrek Pírek nás zavádí do říše zvířat a my jim hledáme obydlí. Hvězdulka si pro nás připravila úkol, kdy máme zjistit, co žije v českém rybníce. Ťápula nám připravil stopy zvěře, které přiřazujeme daným zvířatům. Fukačo pro nás připravil pár předmětů a my z nich máme vybrat ty, které použijeme na zdobení stromečku. Sníčci chtějí vědět, co mají daná zvířata nejraději jako potravu. Nimbusek a Kumulusík chtějí vědět, které dvě sněhové vločky jsou stejné. Skákoš si pro nás připravil několik jídel a potravin a chce od nás vědět, co lidé jedí nejčastěji na Štědrý den. Netopýrek Pírek si opět připravil zvláštní úkol. Máme najít daným postavám cestu domů. Mrákor nám klade otázku a úkol, najít ve dvou téměř stejných obrázcích tři rozdíly. Skřítek Pořádníček odhaluje věci, které nepatří do lesa. Poštísko nás zase zkouší z toho, jak známe barvy kolem sebe.

V samém závěru na nás čeká Ježíšek, který chce od nás vědět, zda si pamatujeme, kdo pomáhá v Ježíškově světě připravovat dárky. A to se již dostáváme do cíle. Startovní kartičky odevzdáváme svým vychovatelkám a nyní již můžeme čekat na vyhodnocení. A jak to všechno dopadlo? Zde jsou výsledky:

1. MÍSTO (51 bodů)
Dorota Kobrová a Adéla Šťávová

2. MÍSTO (50 bodů)
Kašpar Kobr a Natálka Veleva

3. MÍSTO (49 bodů)
Kuba Kočí a Kateřina Hůlová
Barča Konečná a Adéla Neumanová
Linda Mikulová a Matěj Hrachovina

4. MÍSTO (48 bodů)
Nina Petráňová a Anna Fučíková
Maruška Hirnerová a Nikola Veselá

5. MÍSTO (47 bodů)
Sára Štěchová a Zuzana Prokopová
Kristýna Trojanová a Terezka Jungová
Štěpán Mikula a Tadeáš Hanke
Tonda Scafari a Lukáš Hána
Tobiáš Gruber

Autor:
Vydáno: