Jaro v zoo - zahájení komentovaných setkání u zvířat

S nadcházející sezónou budou v ostravské zoologické zahradě opět zahájena komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. Návštěvníci se mohou na zajímavé zpestření prohlídky zoo těšit již od soboty 24. března.

Jaro v zoo - zahájení komentovaných setkání u zvířat

V tomto období budou komentovaná setkání probíhat převážně o víkendech a svátcích. Ale ani návštěvníci upřednostňující prohlídku zoo v pracovní dny nepřijdou zkrátka. Krmení medvědů a hulmanů v expozici Čitván bude na programu každý den ve stejné časy jako o víkendech. Stejně tak mohou zájemci vidět každý den práci se slony. Každou středu se uskuteční komentované setkání u krokodýlů. Od května až do konce srpna budou setkání probíhat každý den a v programu přibydou i další druhy.

Časový harmonogram aktuálních komentovaných setkání v Zoo Ostrava:

každý den
medvědi a hulmani
- 10:00, 14:30, 16:45

práce se slony
- začátek mezi 12:30 a 13:00

víkendy a svátky
9:30       pandy
10:30     vydry
11:00     mandrili
11:30     loriové
12:30     žralůčci (pouze SO a NE)
13:30     šelmy
14:00    hroši

středa
13:30   krokodýli

Setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních důvodů zrušeno.

Komentovaná setkání v ostravské zoo představují pro návštěvníky vítané zpestření prohlídky. Lidé se během nich kromě pozorování zvířat zároveň dozvědí také řadu zajímavostí o chovu daného druhu v lidské péči i aktuální situaci ve volné přírodě, která není často nijak příznivá. Pro mnohé, ve volné přírodě ohrožené druhy, se stává chov v zoologických zahradách poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro příští generace.

Ještě do konce měsíce března mohou lidé pro návštěvu Zoo Ostrava využít mimosezónní zlevněné vstupné. Areál zoo je v březnu otevřen od 9 do 18 hodin, pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve, tj. v 17 hod.

Autor:
Vydáno: