Jarní tvoření ve školní družině i školním klubu

Ještě několik málo dnů zbývá k tomu, abychom se rozloučili s Paní Zimou a přivítali mezi námi tak očekávané „jaro“. Dobu čekání jsme si zkrátili, pozváním paní Johany Kaufmanové a pana Loveckého z Knížkovic. O paní Kaufmanové víme, že je výtvarnicí tělem i duší a s naší družinou spolupracuje již několik let. Každá její práce je originál, za který se nemusí stydět. Se svým uměním se podělila i s námi a to ve dnech 11. 3. a 12. 3. 2015.

Jarní tvoření ve školní družině i školním klubu

Ve středu 11. 3. Krátce po 13 hodině jsme ve školní družině přivítali výtvarnici, paní Johanu Kaufmanovou za doprovodu pana Loveckého. Po krátkém úvodu jsme se dali hned do práce. Ve svém díle začaly děti 2. oddělení, které malovaly na sklo krásnou „berušku“, jejíž finální vzhled vznikl podmalbou sklářskými barvami se zlatou konturou. Titěrná a originální práce byla po ukončení jistě po zásluze oceněna. Zpočátku třesoucí se ruce se dostávaly do formy a připravené obrázky byly po hodině dokončeny. Jaké bylo překvapení pro všechny nad krásnou prací našich dovedných ručiček za odborné asistence paní Kaufmanové a pana Loveckého. Nyní již nechat dokonale zaschnout, pak přepychově zabalit, a dárek je hotov. Ten obdrží rodiče při společné tradiční akci „Vítání jara“. Po skončení práce 2. oddělení nastupuje 3. oddělení s paní vychovatelkou Lucií Heroutovou. Ta se svými svěřenci a opět za odborné pomoci vytváří s dětmi krásné obrázky ptáčků. Každý je úplně jiný a děti si jej vytváří podle svých představ. A ve finiši opět super výsledek.

Čtvrtek 12. 3. 2015. ve školní jídelně netrpělivě stojí na oběd děti z 1., 4. oddělení školní družiny a naši klubáci. Již se nemohou dočkat, jak budou tvořit dnes. Včera se podívali na své kamarády z 2. a 3. oddělení a dnes je řada na nich. Hned v 12,15 hodin jsou k výrobě obrázku připraveny děti z 1. oddělení, které pracují pod vedením vychovatelky Jany Novákové i dnes k tomu přibydou odborníci paní Johana Kaufmanová a pán Lovecký. I oni budou vytvářet obrázky ptáčků. Po nich přichází 4. oddělení paní vychovatelky Martiny Jernekové. I oni si ke svému tvoření vybrali ptáčky. Poslední skupina dětí tvoří „klubáci“. Vybrali si motýlky, které budou ztvárňovat na svých obrázcích. A že se jim to opravdu zdařilo, svědčí jejich rozzářené oči. Odpoledne opět uteklo velmi rychle. Nyní obrázky zasychají a pak je již krásně zabalíme jako dárek. Obě odpoledne byla přínosem pro naši činnost. Seznámili jsme se s jinou technikou malby, kterou je podmalba na sklo. Výtvarná činnost se nám velice líbila a my věříme, že jistě se někdy s paní Kaufmanovou a panem Loveckým setkáme. Srdečně jim děkujeme, že si pro nás udělali čas a přišli mezi nás.

Autor:
Vydáno: