Jarní prázdniny v Zoo Ostrava

První týden jarních prázdnin je za námi, ale dalších pět nás ještě čeká. Pokud se v tomto čase vydáte do ostravské zoologické zahrady, těšit se můžete na mláďata i na doprovodný program.

Jarní prázdniny v Zoo Ostrava

Kdo se chystá během jarních prázdnin navštívit ostravskou zoo, může kromě prohlídky zoologických expozic zavítat i do výukového centra, které je v tomto období v pracovní dny od 12 do 14 hod. otevřeno pro veřejnost. V prostorách výukového centra se nachází pestrá sbírka nejrůznějších preparátů (dermoplastů, lebek, zubů ad.), které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy nebo na tzv. dotykových stolech. K vidění je zde např. kostra želvy, užovky nebo šimpanze. Celou řadu preparátů je možné si nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, např. lebku medvěda, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona ad. Výukové centrum najdou návštěvníci v blízkosti pavilonů Malá Amazonie a Tanganika. Otevřeno je po dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji.

Nejen děti určitě potěší i řada mláďat, která se v zoo narodila v posledních týdnech. Malý binturong už má skoro dva měsíce a je stále odvážnější v objevování okolního světa. Najdete jej v pavilonu indických zvířat. V pavilonu Tanganika v noční expozici jsou hned dvě mláďata komb ušatých, hbitých afrických poloopic, která už tráví stále více času mimo porodní budky. Na statku se začínají rozrůstat skupiny domácích ovcí a koz. Začátkem února se zde narodil např. sameček ovce domácí valaška.

V únoru je zoo otevřena od 9 do 17 hod. Pokladny a pavilony se zavírají o hodinu dříve. Až do konce března mohou lidé využít i mimosezónní vstupné, které je 30 Kč levnější než během hlavní sezóny. Dospělí návštěvníci tak zaplatí 80,- Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 50,- Kč.

Autor:
Vydáno: