Jarní prázdniny v Berouně aneb zimní tábor v Bedřichově

První možný termín jarních prázdnin jistě věstí tuhou zimu a mnoho sněhu. Tuhá zima však nenastala, ale děti z Berouna si tentokrát mnoho sněhu užily. Týden jarních prázdnin strávily v Penzionu Eva v Bedřichově, v Jizerských horách, kam již několik let jezdí.

Jarní prázdniny v Berouně aneb zimní tábor v Bedřichově

Zimní tábor pro PS Beroun – Závodí, začal již v sobotu 2. 2. Něco po osmé hodině odjíždíme do Jizerských hor, kde na nás již v Penzionu Eva, čeká personál. Těšíme se, ale hlavně se těšíme, že si snad užijeme sněhu. Něco před jedenáctou hodinou přijíždíme na místo. Cesta byla vcelku dobrá a množství sněhu nás čím dál víc lákalo. Vykládáme si věci z autobusu, lyže a snowboard. Dáváme si všechno do krbárny. Tak se nazývá zdejší skladový prostor. Bereme si přezůvky a jdeme do jídelny, kde za chvíli nás čeká oběd. Než oběd bude hotov, ubytováváme se. Zjišťujeme, kdo s kým a kde bude spát. Pak se dovídáme dál, co po obědě bude následovat. Po obědě si jdeme pro své věci, které odnášíme na své pokoje, ubytováváme se a převlékneme do jiného oblečení. Pak jdeme rozbalit lyže, boty a snowboard. A co bude následovat potom? Nejprve něco málo poučení o chování na sněhu a při lyžování a jdeme se na místní louku rozjezdit. Rozdělujeme se na skupiny dle lyžařského umění. Vznikají dvě skupiny dobrých lyžařů, dále pak skupina lyžařů začátečníků a jedna skupina snowboardistů. Část odpoledne utekla a my se vracíme zpět do chaty. Převléknout, dát sušit, do sprchy a příprava na večeři. Po večeři máme zahájení zimního tábora, seznámení s pobytovým řádem na chatě, poučení o bezpečnosti při lyžování a chování se zde i na svahu a na horách vůbec. V neposlední řadě přijde i na denní rozkaz pro příští den a celý večer je jen pro nás. Hrajeme hry, soutěžíme a bavíme se tak, abychom našli nové kamarády. Po skončení hygiena a hurá na kutě. A tak to pokračuje stále stejně po celý týden. Odpočinkové odpoledne, které bylo v úterý, nás opět postavilo na nohy. Seznámili jsme se s vesnicí, prošli si blízké okolí a co hlavně, odpočinuli jsme si od namáhavého lyžování. A od středy pak jedeme dál. Letos jsme neměli ani závody, ale sníh jsme si opravdu užili. Během večerních programů jsme do finále dohráli tyto soutěže: twister, obouvání židle a souboj slepých rytířů. Vyhlásili jsme v závěru vítěze a předali drobné odměny. V soutěži twister – 1. Anežka Kaštánková, 2. Tereza Jungová, 3. Jana Nademlejnská

V obouvání židliček – 1. Míša Raffayová, 2. Anežka Kaštánková, 3. Martin Raffay
V souboji slepých rytířů – 1. Františka Kaštánková, 2. Kristýna Kanioková, 3. Kryštof Kincl

Ale ze všeho nesložitější bylo udržet si pořádek v pokoji, neboť probíhalo i bodování úklidu. A jak toto bodování dopadlo? 1. Tereza Jungová, Anežka Kaštánková, Sára Štechová, Františka Kaštánková, Míša Raffayová, 2. Martin Raffay, Vítek Borusík, Michal Vágner, Kryštof Kincl, 3. Daniel Lemos, Pepa Dvořák, Martin Zajíc, Viktor Šinágl, Dominik Tůma, Milan Hubáček. Všichni obdrželi drobné odměny s diplomem. A na co jsme se nejvíce těšili? Poslední den, diskotéka. Sice velice krátká, ale byla. Vždyť jsme předem museli ještě balit a hlavně dát si dohromady lyže a snowboard. Týden utekl jako voda a my odjíždíme zpět. Navázali jsme nová přátelství, našli nové kamarády, naučili se lyžovat a ty, co uměli, se zdokonalili. Nakládáme do autobusu a odjíždíme zpět do svých domovů. Ani se nám nechtělo. Ještě bychom zde vydrželi. Ale co nás čeká doma? Vyprávění, vyprávění… A v pondělí, zase do školy. Tak za rok zase na shledanou!

Autor:
Vydáno: