Jarní prázdniny na horách

PS Beroun – Závodí, uskutečnila pro děti o jarních prázdninách v termínu 8. 2. – 15. 2. 2020 zimní tábor. Již několik let se vracíme na stejné místo, kde jsme všichni nadmíru spokojeni. Tím je Penzion Eva v Bedřichově v Jizerských horách. Velké pochybnosti se sněhovými podmínkami se nenaplnily. Po celý týden pobytu se lyžovalo.

Jarní prázdniny na horách

V sobotu 8. 2. odjíždíme a za necelé tři hodinky cesty jsme v cíli. Zde již vyzařuje na nás příjemná a srdečná atmosféra zimy a s ní i personál chaty. Ubytováváme se, a hned jdeme na oběd. Po obědě ještě vybalujeme osobní věci, lyže a boty, snowboardy. Odcházíme na kopec proti chatě, abychom zjistili, jak na tom s lyžařským uměním jsme. Rozdělili jsme se do skupin, a zítra již hurá na sjezdovku. Sníh je, musíme si to užít. Po skončení zpět na chatu, hygiena, večeře a oficiální zahájení zimního tábora. Co nás čeká a co nemine! Hlavně dodržovat bezpečnost při jízdě, být ohleduplní a snažit se naslouchat svým instruktorům lyžování. Pak to půjde již samo. Po skončení oficialit – večerní program. Seznámení se navzájem společné hry v klubovně nemají nikdy chybu. A tak jde den po dni, téměř ve stejných šlépějích. V pondělí prší a my zůstáváme na chatě. Dopoledne soutěžíme. Rozdělili jsme se na čtyři skupiny a začal boj mezi skupinami. V druhé části dopoledne jsme měli za úkol vymyslet povídku, pohádku, kterou bychom měli přispět k oslavě Valentýna. Ten si jistě připomeneme a oslavíme i my na horách. Odpoledne přestalo pršet a my se vydáváme na procházku po blízkém okolí a jdeme si nakoupit dárečky pro své blízké. Vždyť se pak již nikam nedostaneme. Má sněžit, a my budeme jistě lyžovat a jezdit na snowboardu. Během večerů jsme opět hráli „Twister“ jako finálovou soutěž. Na prvním místě se umístila Eliška Borusíková, druhá skončila Kristýna Kaniaková a třetí Tereza Jungová. Další finálovou soutěží byl „Souboj slepých rytířů“, který přinesl opět zajímavé umístění. První byl Jan Kučera, druhý Martin Raffay, třetí Anička Bezrouková. Valentýnskou oslavu jsme si též užili. Několik her s touto tematikou a byla velká legrace. Vůbec nevadilo, že naše skupina eskymáků byla smíšená – malí i velcí, mladší i starší. Byli jsme jedna velká parta. Během pobytu jsme nezapomněli ani na bodování úklidu na pokojích. Na závěr pak proběhlo vyhodnocení. Poslední dvě bodování v posledním dnu zamíchala pořadím. A jak to vypadalo? 1. místo – plný počet bodů, Marie Hirnerová a Eliška Borusíková. Děvčata měla vždy přepychově uklizeno, my, je nikdy nedostali. 2. místo – Anna Bezrouková, Eliška Vaisová, Marcela Kůtová a s nimi se stejným počtem bodů – Jana Nademlejnská, Kristýna Kaniaková a Nela Nosková. 3. místo patřilo Majdě Šromové, Tereze Jungové, Sáře Štechové.

Poslední den při večerním programu proběhlo vyhodnocení, předání odměn a poděkování našemu personálu, který se o nás staral. Velkou pochvalu i s odměnou obdrželi starší účastníci – Martin Raffay, Honza Kučera, Eliška Borusíková a Marie Hirnerová. Poděkování však za vzornou péči a obsluhu patří i personálu Penzionu Eva. Děkujeme! A tak již nás čeká další úklid, balení a odjezd domů. „Bylo to krásné, užili jsme si, ale bylo toho málo.“ To bylo slyšet mezi všemi účastníky akce. Prodloužit se nedá, počkáme si na příští rok. Tak ahoj!

Autor:
Vydáno: