Jaký sport si mám vybrat?

Chtěli byste začít sportovat a pořád nevíte, který sport by byl pro vás ten pravý? Tak přesně pro vás je tento článek!

Proč vůbec sportovat?
Sportem se nejen efektivně zabavíte, ale můžete při něm poznat spoustu nových kamarádů a zjistit, jaký kdo je. Také si vylepšíte imunitu a už vás jen tak nějaká rýma neskolí. V neposlední řadě si zdokonalíte kondičku a budete mít dobrý pocit z toho, že jste pro své tělo něco udělali :-)

Nejsem na sportování už moc starý/á?
Ne! Staří nejste nikdy na nic! Pamatujte si, že čemukoliv se kdykoliv budete chtít naučit, vždycky budete moct. Berte raději ohled na své zdraví než na věk.

Jaký sport je pro mě vhodný?
To je individuální. Každému vyhovuje něco jiného. Každopádně je nejlepší si daný sport nejdřív vyzkoušet a pokud vás "chytne", teprve se přihlásit do nějakého kroužku nebo oddílu. S vybráním si vhodného sportu vám může pomoci třeba i vaše paní učitelka, která vás určitě zná víc jak já a ví, co by na vás přesně sedlo :-)

Také si musíte vybrat, zda chcete sportovat raději sám/sama nebo ve skupině. Mezi velmi oblíbené sporty patří například volejbal nebo tenis, pro kluky doporučuji fotbal nebo silové sporty.

Teď už stačí si jen udělat potřebný čas, vybrat sport a jdeme na to! Nezbývá než popřát hodně štěstí a pokud možno co nejméně zranění a úrazů.

Autor:
Vydáno: