Jak vybrat pejska

Tak jako první by si měl člověk určit, jestli chce lidově řečeno kluka nebo holku. Oba dva – pes i fenka – mají jak své klady, tak i zápory. U feny je to vcelku jednoduché – může rodit. U fenek navíc dochází i ke kolísání hormonů před a po říji. Psi jsou sice zase povahové vyrovnanější, ale v uvozovkách náruživější, čili si z vaší nohy můžou udělat fenku. Některým lidem tohle chování vadí, avšak v žádném případě se nedá ani potlačit ani odstranit – tím by člověk překročil stanovenou hranici mezi ním a přírodou.

A nyní tedy – jak vybrat pejska. Pokud pejska chcete jen na doma, prostě jako kamaráda a člena rodiny, tak vám vůbec nemusí záležet na tom, jakou máte rasu. Nakonec i klasická pouliční směs, jak se to ještě stále hanlivě označuje, je opravdu dobrý a plnohodnotný člen rodiny. Pro staršího člověka není od věci pejsek pořízený z útulku. Tam čeká mnoho párů očí, jenž se v životě hodně v lidech zklamali, avšak bez problémů se z nich mohou stát členi rodiny i pouze o dvou. Profesionální chovatelé - ti se na to dívají trochu jinýma očima a zkoumají jak vybrat pejska asi více než v uvozovkách normální lidé.

Jestliže se člověk rozhodne, že bude s pejskem chodit i na výstavy, tak kromě toho jak vybrat pejska, se musí věnovat i jiným okolnostem - srst a tak dále. A nyní, když se jde k chovateli pro pejska. Nejde o to, udělat koupi bez přemýšlení. Člověk by si měl položit otázku jak vybrat pejska, který je zdravý. Není to tak těžké. Za prvé si všímat chování. Pokud je agresivní č až extrémně bojácný, tak to není úplně v pořádku. Dále je nutné zkontrolovat i celkový zdravotní stav. Jak vybrat pejska, co se týká barvy, není zas tak důležité, pokud je člověk milovník zvířat. Snad už každý ví, jak vybrat pejska.

Autor:
Vydáno: