Jak ve zdraví prožít prázdniny

Tak nějak by se mohla také nazvat akce „DEN ZÁCHRANÁŘŮ“, která se uskutečnila 18.6. 2016, ve volnočasovém areálu koupaliště „ROLAVA“, v Karlových Varech.

Jak ve zdraví prožít prázdniny

Ten den se před 13,00 hodinou scházeli a sjížděly zástupy nadšenců dobrodružství, aby si přímo na vlastní oči mohly okouknout techniku policie, záchranářů, Horské služby, zdravotníků, hasičů…, dokonce si na ně sáhnout a vyzkoušet ji.

   Areál koupaliště opravdu „praskal ve švech“ a malí i velcí návštěvníci si přišli na své. Nejen, že okolo vrčely motory záchranných strojů, ale i houkaly sirény, jako když se jede k opravdickému ohni nebo havárii. Ti, kteří se už unavili ze stálého lezení na obrněné vozy a hasičské „stříkačky“, měli možnost se posadit u stánků s bohatým občerstvením a sledovat na hladině rybníka zásah vodních záchranářů, jejichž člun proplouval tam a zpět. Do toho všeho mumraje zazněl hukot motoru helikoptéry, startující z obležení diváků, aby její piloti předvedli, co všechno umí za akrobacie s tímto létajícím strojem.

    Poučení a zábava byly načasovány, přesně před nastávajícími školními prázdninami. Vždyť pávě výše uvedené záchranné složky budou mít v nadcházejícím prázdninovém období plné ruce práce. Na nás však je, aby rozumným přístupem k volnočasovým aktivitám jsme je zaměstnávali co nejméně.

Autor:
Vydáno: