Infocentrum v Berouně

Činnost ve školním roce 2014 – 15 ve školní družině a školním klubu Beroun – Závodí, je velmi úzce spjata se 750. výročím vzniku našeho města, spíše o jeho první písemné zmínce. A tak děti se seznamují s naším městem.

Infocentrum v Berouně

Druhá polovina dubna zavadí jednotlivá oddělení školní družiny, ale i školní klub do Městského informačního centra v Berouně, které bylo v tomto roce nově opraveno. Svou návštěvu již uskutečnilo 1. a 2. oddělení školní družiny, ale i ostatní budou v návštěvě pokračovat. Jde nám především o to, aby si děti uvědomily, co toto centrum má na starosti a proč vlastně v Berouně existuje. Tato organizace pomáhá zejména turistům, kteří hojně přijíždějí do Berouna. Seznamuje je nejen s historií, doporučuje jim ubytování, dokáže jim doporučit historické památky, které mohou navštívit, nasměruje je na cyklistické výlety, ale i na pěší túry. Dokáže podrobně informovat o dění v našem městě. Po rekonstrukci tohoto centra se ještě více informační služba vylepšila.

O tom jsme se přesvědčili i my, když jsme Informační centrum navštívili. Paní vedoucí centra nás velmi vlídně s úsměvem přivítala v prostorách, které jsou nyní ve dvou místnostech. V první části jsme si mohli pomocí dalekohledu zamířit na prostor, o kterém jsme se chtěli dovědět více informací. Takže jsme navštívili například Karlštejn, Tetín, Kublov, Hudlice a další, a tak se blíže seznámili tato  místa a o nich se dověděli další zajímavosti. Pak jsme si prohlédli i sbírku medvědů, která byla vyhlášena právě na počest 750 let první zmínky o městě. I naše školní družina a klub již do této sbírky věnovaly vlastnoručně vyrobené medvědy. V současné době je jich již přes padesát. V druhé místnosti se pak nachází maxi pexeso, nebo také na této informativní tabuli můžeme hrát piškvorky. Kulturní pracovnice, která tuto část prostor má na starosti, nám dávala otázky, na které jsme odpovídali a přitom hledali památky, kterých se to týká. Soutěžila dvě družstva proti sobě a boj byl vcelku vyrovnaný. Na závěr jsme pak všichni obdrželi malou upomínku ve formě propagačního materiálu na tuto akci. Informační centrum se nám líbilo a obohatilo nás o další informace o našem městě.

Autor:
Vydáno: