I zvířátka mají Vánoce

Nejinak tomu bylo i letos. Vždyť i oni chtějí mít Vánoce. Končí vyučování, odcházíme na oběd a potom hned do družiny. Chvilku si odpočineme, a půjdeme. Kam? Přece do lesa, abychom stačili ozdobit vánoční stromek pro zvířátka v lese.

I zvířátka mají Vánoce

Krátce po třinácté hodině odcházíme. Každý s sebou má nějakou tu dobrůtku, co zvířátka mají ráda. Mrkvičku, jablíčka, suché rohlíky, lojové kuličky, nějaká ta slunečnice a zobání pro ptáčky se také najde. Vyrážíme směrem k nemocnici a hledáme vhodné místečko. Ano, tady je to príma. Odlehlé od hluku z dálnice, ale i od silnice a nemocnice. Každé oddělení si vybírá svoje místo a za chvíli je les plný dobrot. To se zvířátka budou mít! Když je hotovo, scházíme všichni na cestičku a sledujeme, co se děje.

Najednou slyšíme sojku, která varuje ostatní ptactvo, že se něco děje a že se tu nachází nějaký možná nepřítel – člověk. Ale my to rozhodně nejsme. My přicházíme v míru a pokoji a přejeme si, aby letošní zimu zvířátka dobře přežila, aby měla co jíst, aby jim nebyla moc velká zima a hlavně, aby jim nikdo neubližoval. Pak jsme si zazpívali několik vánočních písní a koled, a pomalu odcházíme zpět do školy. Čím jsme se více blížili k cíli, bylo, čím dál tím víc, chladněji. A my se všichni již těšili do tepla. Posvačíme a konečně si můžeme pohrát s hrami, které nám Ježíšek nadělil do družiny.

Autor:
Vydáno: