Helena Dytrtová

Helena Dytrtová je herečkou, ale hlavně dabérkou. Její hlas je velmi často slyšet z amerických seriálů či filmových dramat. Narodila se dvanáctého ledna 1962 v Jablonném nad Orlicí.

Od malička dělila svoje zájmy v podstatě na dvě kategorie - zpívala a sportovala. Věnovala se atletice a lyžování. Její směřování bylo však úplně jiné, než k herecké kariéře.

Má vystudovanou pedagogickou školu. Dokonce chvíli i učila. Během toho však zpívala na amatérské úrovni. Uspěla na jedné soutěži a následně začala studovat na konzervatoři zpěv. Díky tomu, jak umí zpívat, se představila i v několika muzikálech, kde to bez toho jaksi nejde. Byla například po boku Lucie Bílé v muzikálech Láska je láska či Elixír života. Před kamerou se jí příležitostí nedostává. Je to tzv. hlas bez tváře, což znamená, že lidé, respektive jejich drtivá většina, by ji poznali pouze v případě, když by promluvila.

A nyní k osobnímu životu. Z prvního manželství si Helena Dytrtová do dalšího života přivedla dceru Pavlínu. Pak se seznámila s hercem Pavlem Trávníčkem. S ním zplodila nemanželské dítě - syn Pavel. Pro informaci - je to ten kluk z reklamy na kečup. Pavel Trávníček ho dlouho tajil. Poslední dítě Heleny Dytrtové je dcera Helena Němcová, herečka a dabérka, známá například ze seriálu Ulice.  

 

Autor:
Vydáno: