Harry Potter

Říká někdo, že dobrodružství Harryho Pottera už dávno skončilo? Tak to ani náhodou!

Kdo by si myslel, že příběh o světově známém kouzelníkovi Harry Potterovi skončil spolu se sedmou vydanou knihou: „Harry Potter a relikvie smrti“, tak to se šeredně plete. Přesto, že spisovatelka J. K. Rowlingová se několikrát nechala slyšet, že další knihu o Harrym už nenapíše, nyní je tu osmý díl série: „Harry Potter a prokleté dítě“, na kterém spolupracovala s J. Tiffanym a s J. Thornem.

Kniha je psaná formou divadelní hry, která již měla v Británii premiéru a vydání samotné knihy u nás v ČR se zatím plánuje na 12. září 2016.

Pravda, někomu by možná mohlo přijít nepohodlné prokousávat se příběhem v podobě scénáře, ale koneckonců je to pořád starý známý Harry Potter, který určitě nadchne všechny fanoušky.

Děj se odehrává 19 let po skončení sedmé knihy a Harry pracuje na Ministerstvu kouzel a každému je asi jasné, že zde opět půjde o nějaké temné věci, do kterých se zaplete nejen on, ale i jeho syn Albus Severus.

Kdyby se někdo nemohl dočkat, může si zatím přečíst nějakou z již vydaných doprovodných knih z kouzelnického světa, jako jsou: „Famfrpál v průběhu věků“, „Bajky barda Beedleho, nebo „Fantastická zvířata a kde je najít“ (jejího filmového zpracování se dočkáme letos 17.11. v kinech). A pro dobré angličtináře je kniha již dostupná v originále.

Otázkou ale zůstává: „Dostane se i ‚Prokletému dítěti‘ filmového zpracování?“ Kdo ví! Jak je vidět, s Rowlingovou si fanoušci nemohou být ničím jistí, protože je samé překvapení a jak je vidět, kouzelnického světa se jen tak vzdát nechce, navzdory tomu, že začala psát i detektivky, tohle je nejspíš stále její srdcovka. Ani bych se nedivila, kdyby přišla s devátým, či dokonce desátým dílem série a myslím, že mě ani nikoho z vás by příběhy nezklamaly!  Ale to je zatím ve hvězdách, takže prozatím: „Neplecha ukončena.“  

Autor: Lucie Prandstetterová

Vydáno: