Halloweenské odpoledne

Anglosaský lidový svátek Halloween se slaví 31. října, před křesťanským svátkem Všech svatých, který se vyvinul z oslav v Irsku. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí koledovat. Tento svátek se dostal i k nám a je stále populárnější. A tak děti školní družiny a klubu si již několik let připomínají tento svátek tzv. Halloweenským odpolednem.

Halloweenské odpoledne

Je 1. listopad a v družině a klubu se děti připravují na Halloweenské odpoledne. Někteří to pojali velice velkolepě a přišli ve strašidelných kostýmech. Tento den stejně jako děti pojali i studenti SPgŠ Beroun. Právě dnes se u nás sešli na praxi a připravili společně s vychovatelkami družiny a klubu, krásné soutěžní odpoledne. Bylo připraveno 8 stanovišť, na kterých pracovali praktikanti, kteří pomáhali dětem v plnění úkolů. Na prvním stanovišti děti hledaly slova, na druhém skládaly puzzle, na třetí hledaly deset rozdílů na dvou stejných obrázcích. Čtvrté stanoviště bylo pojaté jako Kimova hra, kde bylo několik předmětů. Děti chvíli sledovaly předměty, pak zavřely oči, a několik předmětů zmizelo. Jejich úkolem bylo zjistit, co je pryč. Na pátém stanovišti děti měly říci co nejvíce slov na téma Halloween. Šesté stanoviště byla klasická Kimova hra. Na sedmém stanovišti se hrálo pexeso. Osmé stanoviště bylo pracovní. Děti si vyrobily zápich dýně, kterou si ozdobily do květináče. Výrobek si pak odnášely domů. Všechny disciplíny se bodovaly a pak jsme vyhlásili výsledky po jednotlivých odděleních. A jak to dopadlo?

1. oddělení:
1. místo – Fučík Štěpán
2. místo – Fortuník Matyáš, Veleva Natálie, Kolman
3. místo – Voldánová Štěpánka, Toman David, Dufek Tomáš, Kinská Elizabeth, Bezrouková Anna

2. oddělení:
1. místo – Gruber Tobiáš, Vassilyeva Darja
2. místo – Svobodová Ema, Kokstein Petr
3. místo – Ježková Nikola, Redzinová Adéla

3. oddělení:
1. místo – Trojanová Klára, Tomek Jáchym, Hajdamačenko Andrej
2. místo – Vaisová Eliška, Foltýn Šimon, Málek, Ulrych Matthias
3. místo – Melichar

4. oddělení:
1. místo – Raffayová Michaela
2. místo – Lundquist Filip, Štechová Sára
3. místo – Tadeáš Hirsch, Benech Michal, Vytisková Anna

Školní klub:
1. místo – Procházka Michal
2. místo – Láznička Matěj
3. místo – Ježková Vanesa

Všichni účastníci obdrželi sladkou odměnu. Dnešní odpoledne se nám vydařilo a počasí nám přálo. Všem vítězům blahopřejeme a všem děkujeme za účast.

Autor:
Vydáno: