Halloweenské odpoledne

Tradiční akcí konce měsíce října ve školní družině je Halloweenské odpoledne, plné soutěží a her. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se 31. října přidal i školní klub. Můžeme říci, že se u nás slavil halloween dva dny.

Halloweenské odpoledne

»OVe čtvrtek 30. 10. Jsme se na celkovou oslavu halloweenu připravovali. V jednotlivých odděleních a školním klubu jsme si vyráběli masky dýně, pak každá skupina v odděleních měla za úkol vyzdobit okrasnou dýni z přírodního materiálu. A co tedy vznikalo? Vesměs různé obličejíky, které působily jako skřítci, či přímo dýňová strašidla. Děti 2. oddělení si po skupinách nakonec i vydlabaly velkou dýni. V pátek 31. 10. Pak následovalo Halloweenské odpoledne her a soutěží.

Po krátkém úvodním slovu jsme si připomenuli, odkud tento svátek přišel. Byla to Amerika. Tento svátek však je spjat s tradicemi starých Keltů, kdy se slavilo „konec léta“, v Evropě pak „Dušičky“. Halloween se slaví poslední noc keltského roku, začínající západem slunce 31. října a trvající do východu slunce 1. listopadu. Jedná se o noc, kdy předěl mezi světem živých a královstvím neživých je nejmenší. Je to nejmagičtější noc v roce. A nyní jdeme do boje. Poměřme síly oddělení se školním klubem proti sobě.

V první soutěži oddělení reprezentuje osm soutěžících. Jejich úkolem je předávat si vzájemně jablko pod bradou jeden druhému a to štafetou. Chvíli nám trvalo, než jsme zjistili, co to chce, ale pak to šlo jako po drátku. Druhá soutěž byla ve znamení puzzle. Trojice soutěžících, která hájila barvy svého oddělení či klubu, skládala rozstříhaný obrázek s halloweenskou tematikou. Třetí soutěží bylo „dýňové bludiště“. Dostávali jsme se přes překážky od stopky, až do úst vydlabané dýně. Boj je zatím velmi vyrovnaný. To bude velmi těžké a těsné, kdo bude vítězem. Čtvrtá soutěž byla malováním podle čísel tak, aby se postupně pospojovala čísla a my zjistili, o jaký obrázek se jedná. A poslední disciplína soutěže byla velmi náročná. Soutěžila čtrnácti členná družstva, která měla za úkol poznat, co jim bylo vloženo do ruky.

A tato soutěž v závěru rozhodla všechno. A jak to tedy dopadlo?
1. místo: školní klub
2. místo: 2. oddělení ŠD
3. místo: 4. oddělení ŠD
4. místo: 1. oddělení ŠD
5. místo: 3. oddělení ŠD

Odměna čekala na každého. Všichni si odnášeli domů symbol „halloweenu“ – keramickou malou dýni. Odpoledne uteklo jako voda a my jsme si to krásně užili.

Autor:
Vydáno: