Halloweenské čtení v družině

Tento čas pojaly i děti naší školní družiny trochu jinak. Dýně je opravdu vydlabána, a nyní nastal čas i na něco jiného, než jsou soutěže a hry.

Halloweenské čtení v družině

Po ukončení školní výuky se schází děti ze 2. a 3. oddělení ve školní družině. Naším tématem je Halloween, který si připomínáme právě dnes. A co budeme dělat? Nejprve jsme si přečetli pohádku s názvem Pohádka o dýni. Ta pojednává o mamince Dýni a její dceři Dýničce. Maminka byla na svou dceru pyšná a vychvalovala ji až do nebes. Dýničce se to moc nelíbilo, ale co mohla dělat. Než ji maminka poslala do světa, vysvětlila ji i to, že se určitě někdo najde, který si jí vezme a vydlabe ji. To se Dýničce opět moc nelíbí, ale co může dělat. Maminka si to přeje. Celý příběh je velice napínavý a nám se moc a moc líbil. Vzali jsme si z příběhu motivaci, rozdělili se do skupin a naším úkolem bylo během krátké doby si vymyslet a nacvičit, potom i zahrát ostatním divadelní scénku. Odpoledne se podařilo. Soutěžily čtyři skupiny a pátá skupina se sešla z 2. oddělení, od dětí 5. třídy. Bylo vidět, že zde si děti již dokázaly s daným tématem poradit. Ale to vůbec nevadí, i ostatní skupiny byly super, a ku podivu s nimi hráli i naši malí prvňáčci. Vítězem se stala 1. skupina. A aby toho nebylo málo, děti z 2. oddělení od Veverušáků sepsaly ještě i pohádku.

Smutná „Dýnička“.

Jednou na dýňovém poli začaly růst dýně. Celkem jich tam vyrostlo dvacet sedm. Pomalu a jistě postupem času začaly ubývat. Za nedlouho tam byly čtyři, pak dvě, a nakonec tam zbyla jedna. Nikdo ji nechtěl. Dostala jméno „Dýnička“ a byla to dýně. „jsem tady sama a nikdo mi nechce“, povídala.

Jednoho dne šel kolem kostlivec. Kouká kolem dokola, rozhlíží se kolem a najednou uvidí malou dýni. Byla to Dýnička. „Hmm, vezmu si ji domů na ozdobu“, povídá kostlivec. Vzal Dýničku do rukou a šel domů. doma si ji vystavil před okno. Dýnička byla velice šťastná, že už není sama, že o ní má někdo zájem. Za tři dny jí narostly ručičky a nožičky, a tak se rozhodla, že bude strašit. Chce vystrašit sousedy Wašinktovi. A co myslíte, povedlo se jí to? Ale ano, povedlo a Dýnička byla spokojená. A za svoji úspěšnou misi si dala kakao.

Autor: 1. skupina – Veverušáci, ŠD, Beroun – Závodí

Dnešní odpoledne jsme si opravdu užili a bylo to moc príma.

Autor:
Vydáno: