Guláš a šneci

Tentokráte najdete recepty na jogurtovou svačinku, čokoládovo-skořicové šneky a bramborový guláš se sýrem.

Jogurtová svačinka

Jogurty jsou zdravé samy o sobě a v tomto případě tomu nebude jinak. Vyrobíme si takovou svačinku, ale kdo chce, tak klidně může tento recept využít i na snídani. Vezmeme si bílý jogurt a dáme ho do misky. Přimícháme vanilkový cukr, trochu soli, citrónovou šťávu a nakonec ještě sladkou stévii jako zdravé sladidlo. Vše důkladně promícháme, ozdobíme jahodami a například mandlovými lupínky. 

Čokoládovo-skořicoví šneci

Vezmeme si listové těsto, rozválíme a snažíme se nakrájet pruhy, klidně i širší. Zatočíme je do šneka a vkládáme na pečící papír. Takto nachystané šneky posypeme skořicovým cukrem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme zhruba patnáct až dvacet minut, ovšem záleží na troubě, každá peče jinak. Upečené šneky vyndáme a necháme vychladnout. Vychladnuté šneky nyní potřeme nutelou nebo jinou čokoládou, záleží na každém, co si dá.    

Bramborový guláš se sýrem

V hrnci si rozpálíme olej a nasypeme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, které smažíme dozlatova. Přisypeme mletou sladkou papriku, ale ne celý sáček, zhruba tak tři čtvrtě, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Brambory si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na střední kousky. Vhodíme do hrnce a čekáme, až se uvaří. Když jsou brambory měkké, osolíme a vložíme na menší kousky nakrájenou klobásu nebo párek. Na závěr vložíme do guláše najemno nastrouhaný tvrdý sýr a sundáme z ohně. 

Autor:
Vydáno: