Guláš VII. – Různé guláše z drůbeže

Recepty na různé guláše z drůbeže.

Drůbkový guláš ( židovská kuchyně )

1 000 g drůbežích drůbků, husí sádlo ( olej ), 3 velké cibule, mletá sladká paprika, hladká mouka, česnek, sušená dobromysl, mletý černý pepř, sůl,

Kilo drůbežích drůbků dobře opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka ( pouze játra opečeme na ohni ). Pak uvařené drůbky scedíme a společně s opečenými játry pokrájíme na menší kousky. V kastrolu rozpálíme několik lžic husího sádla nebo oleje, přidáme tři velké nadrobno pokrájené cibule, jež osmažíme do zlatova. K ní pak přidáme uvařené a nakrájené drůbky a ještě chvíli smažíme. Poté podlijeme vývarem z drůbků a pod pokličkou dusíme. Když je maso vydušené, posypeme je mletou paprikou, podle potřeby hladkou moukou, pečlivě rozmícháme a zalijeme zbytkem vývaru z drůbků. povaříme tak, aby tuk vystoupil na povrch, dochutíme utřeným česnekem, rozdrcenou sušenou dobromyslí, pepřem a podle chuti dosolíme

Podáváme s těstovinami.

Obměna : Drůbkový guláš má své varianty. Zde je jedna z nich : Jakmile po osmažení dusíme drůbky pod pokličkou, přidáme do nich asi po půlhodině 200 – 250 g nakrájených rajčat, mletou papriku a rozetřený česnek. Podle potřeby zalejeme vývarem, zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě a podle chuti ještě okořeníme a osolíme.

Autor:
Vydáno: