Francouzský buldoček-povaha

V minulém článku jsme řešili povahu francouzského buldočka, ale neřekli jsme všechno, tak budeme nyní pokračovat. Francouzský buldoček patří mezi plemena, která nestraní nikomu. Žádnému člověku v rodině nedává přednost. Prostě kdo se namane, ten je. Myšlenkový pochod francouzského buldočka je v tomto případě takový, že i pozornost dítěte je lepší než vůbec žádná. Neexistuje, aby člověk dával tohle plemeno do kotce. Jsou totiž nesmírně přítulní a strašně rádi se mazlí.

Nejedná se o lovecké plemeno, takže i když nebude na vodítku, tak se nevzdaluje. Ale v lese je lépe, mít každého psa na vodítku. Myslivci totiž střílí na psy, kteří nejsou u svých majitelů. Co se týká prostoru, tak nejsou nároční. Vyhovuje jim jak domek se zahradou, tak i klasický panelákový byt. O tomto pejskovi se říká, že rozený komik, takže o legraci bude mít člověk, jenž si ho pořídí, postaráno.

Není dobré, pořídit si do domácnosti k francouzskému buldočkovi dalšího psa, nezávisle na plemeni. Máme na mysli psy jako mužské pohlaví. Když domov sdílejí s fenkou, tak rozpory většinou nebývají na pořadu dne. Tohle plemeno je hodně žárlivé. Pokud se věnuje pozornost i někomu dalšímu, tak je oheň na střeše. Pozor na tvrdou výchovu – pro tohohle psa něco nemyslitelného.

Autor:
Vydáno: