Francouzský buldoček - Povaha

Když by se měl někdo zamyslet nad tím, jaké je francouzský buldoček plemeno, tak se to dá vyjádřit jedním slovem – přátelské. Někomu může připadat sice trochu podsaditý, ale existuje mnoho důvodů, proč si pořídit tohoto pejska.

Tak za prvé je učenlivý, a to velmi snadno. Kromě toho, že je inteligentní, tak je také velice zvědavý. Rád se učí z prostého důvodu – miluje být středem pozornosti. S nadsázkou řečeno – je to skladné plemeno. Dá se vzít v podstatě všude.

Je zajímavé, že se jedná o stabilně veselé plemeno. Aby byl smutný, to by se muselo stát opravdu něco vážného v jeho životním biorytmu. Jako další plus tu máme, že miluje děti. Je tu sice nebezpečí v podobě úrazů od dětí – však co si budeme povídat – malé děti zvířatům často ubližují, i když o tom nevědí, že dělají něco špatného. Avšak francouzští buldočci mají vysoký práh bolestivosti. Jako hlídač – to je jeho minus. Každou návštěvu s radostí vítá.

Maximálně tak oznámí, že má cizího člověka ve vlastním prostředí. Naproti tomu je neuštěkaný a tichý s výjimkou spaní. To chrápe jako když pilou řeže. Vychází i s jinými zvířaty. A to nejenom s kočkami, ale třeba i s králíky, slepicemi, prostě se vším. Jako jeden z mála, má výraznou obličejovou mimiku, čili si velmi dobře porozumí s člověkem už jenom z pohledu.

Autor:
Vydáno: