Festival Den poezie i ve školní družině a školním klubu

Festival Den poezie se každoročně odehrává v desítkách měst a obcí celé České republiky a již několik let svým počtem akcí patří k nejrozsáhlejším. Ještě před několika lety se Den poezie připomínal v jeden den, a to v den narození Karla Hynka Máchy – 16. listopadu. Tento den se stal i tradicí na naší škole v družině a letos i ve školním klubu.

Festival Den poezie i ve školní družině a školním klubu

Scházíme se všichni společně krátce po třinácté hodině ve školní družině 1. oddělení, kde na nás již čeká připravený soutěžní program. Po slavnostním zahájení si připomínáme, proč tento den je pro nás tak významný a kdo vůbec byl Karel Hynek Mácha. Po zahajovací básni dostali slovo i někteří z nás, jež nám přednesly známé verše. Někteří se pochlubili i vlastní tvorbou.

Pak jsme se již dověděli, co bude naším letošním úkolem. V první části jsme měli za úkol doplnit slova tak, aby tvořila rým. V závorce bylo několik slov, které nám pomohly úkol splnit. Ve druhém úkolu jsme sami doplnili rýmy tak, aby předepsaná báseň měla rýmy. Tentokrát nebyla slova jako nápověda. Třetí částí byla vlastní tvorba, kterou jsme zpracovávali kolektivně ve své skupině na arch papíru. A o jakou tvorbu se jednalo? Na archu se na nás díval šašek, takže vlastní tvorba byla „šašek“. Tato část některým z nás dala trocha práce, ale my jsme se vždy v kolektivu skupiny dohodli. A za pár minut dílo bylo na světě. Čtvrtou části Dne poezie byla ilustrace naší básně, a protože byla o šaškovi, byl to šašek. Porota zasedla, dala hlavy dohromady, ale bylo to moc těžké. A jak to nakonec dopadlo?

Zde jsou výsledky.
1. oddělení – 1. místo 3 skupina, 2. místo 1 skupina, 3. místo 2 a 4 skupina
2. oddělení – 1. místo 1 skupina, 2. místo 4 skupina, 3. místo 2 skupina, 4. místo 3 skupina
3. oddělení – 1. místo 4 skupina, 2. místo 1 skupina, 3. místo 2 skupina, 4. místo 3 skupina
4. oddělení – 1. místo Holubi, 2. místo Kulíšci, 3. místo Orli, 4. místo Jestřábi

Školní klub – 1. místo 3 skupina, 2. místo 1 skupina, 3. místo 2 skupina, 4. místo 4 skupina

Autor:
Vydáno: