Drakiáda školní družiny

Krásný podzim a slunečné „babí léto“ je spojováno s tradicí pouštění draků. Vždyť podzim nepatří k nejvíce oblíbeným ročním obdobím. Při této aktivitě se dá prožít tolik krásných chvil. A nakonec, pouštět draka mohou nejen děti, ale například i dospělí. První zmínky o pouštění draků pochází z Číny ze 4. století před n. l.

Drakiáda školní družiny

A tak tato tradice se stala již několik let i tradicí dětí školní družiny, kdy se těší na pouštění draků, spojenou se soutěží „drakiády“. Jde o to, komu se podaří udržet svého draka ve vzduchu co nejdéle. Soutěž je vyhlášena pro jednotlivce ze všech oddělení. Právě dnes jsme měli jedinečnou příležitost. Krásné sluneční počasí a k tomu dostatečný vítr. Odcházíme směrem k Berounce u lávky, neboť zde je vhodné místo bez elektrického vedení a blízkých stromů. Jde nám to, abychom draky nezamotali do větví stromů. Soutěžíme každé oddělení samostatně a výsledky si zapisujeme, abychom pak mohli vyhodnotit. Nejprve si poskládat draka a potom nám již jde o mistrovské držení draka, stání a místě, abychom nebyli moc uhonění. Po skončení všech soutěžních ukázek odcházíme zpět ke škole a jdeme do školní družiny. Zde paní vychovatelky vyhodnotily nejlepší a nastalo jejich ocenění. A jak to tedy dopadlo?

1. oddělení:
1. Fuchs Eduard
2. Fencl Oliver
3. Havelec Karel

2. oddělení:
1. Ptáčková Kateřina
2. Prokopová Zuzana
3. Mejstřík Lukáš

3. oddělení:
1. Vassilyeva Marie
2. Henč Alexandr
3. Foltýn Antonín

4. oddělení:
1. Tomek Jáchym
2. Foltýn Šimon
3. Kinská Elizabeth

Vítězové z jednotlivých oddělení obdrželi odměnou mini draka. I ten možná bude létat. A věřte, že právě dnes se nám potvrdila stará pranostika. „Vánek ráno říká, že vítr není daleko.“ A opravdu se to dnes vyplnilo na 100 %. Neboť ráno, když jsme vyrazili do školy, krásný vánek vál. Odpoledne při pouštění draků větřík krásně funěl. Dnešní odpoledne bylo super, podařilo se a my jsme si ho opravdu užili.

Autor:
Vydáno: