Dopis Ježíškovi

K nejkrásnějším tradicím v době Adventu, je zasílání dopisu Ježíškovi od dětí. Ten v mnoha případech se píše již první den v prosinci, ale je ho možné napsat i o něco déle. Ale pozor, aby se stačil doručit tomu, komu je adresován. Vždyť i Ježíšek nám na dopis může odpovědět. Tak, aby to stačil.

Dopis Ježíškovi

A protože je dnes 1. prosince, děti ve všech odděleních naší školní družiny psaly Ježíškovi. Vždyť se jedná o tradici, která k předvánočnímu období zkrátka patří. Nešlo o přání a soupis dárků, které by děti jako jednotlivci chtěly. Šlo o to, aby se děti v odděleních spolu domluvily a vystupovaly jako kolektiv, kde jeden naslouchá druhému a společně si něco přejí. Dopis Ježíškovi v odděleních navodil krásnou atmosféru, na kterou budeme mít krásné vzpomínky.

Děti z 1. oddělení by si od Ježíška přály společenskou hru, fixy, stolní fotbal, pastelky, autíčka a nějakou hračku pro děvčata.

Děti z 2. oddělení by si velmi přály společenské hry, knihy, fixy, lego. Přáli bychom si, aby všichni byli kamarádi, a v soutěžích, kterých se účastníme jsme vzorně reprezentovali naši školu. A to nejdůležitější, aby byli všichni zdraví.

Děti z 3. oddělení by si přály lego, kuchyňku, autodráhu. Jinak si přejeme, aby nikdo z nás nezlobil, a byli všichni kamarádi, aby nikdo neničil naše společné hračky, a všichni si naši družinu užívali.

Děti ze 4. oddělení májí také velká přání: přáli si autíčka, lego, omalovánky, puzzle, progresa, kuchyňku, fotbálek a dinosaury.

Ježíškovi, za naše splněná přání předem moc děkujeme. A uvidíme, zda nám Ježíšek odpoví a při našich vánočních besídkách nám něco pod stromečkem nechá. Bylo by to pro všechny milé překvapení. Ježíšku, děkujeme předem!

Autor:
Vydáno: