Dobrovolníkem v zoo

Po půl roce od zahájení kampaně „Poznej zoo z druhé strany“ se tohoto programu brněnské zoologické zahrady pravidelně účastní 36 dobrovolníků. Zapojují se do chodu zahrady, pomáhají s každodenní péčí o zvířata, při akcích pro veřejnost a nevyhýbají se ani těžké práci.

Do této chvíle odpracovali dobrovolníci 1 500 hodin a najdeme mezi nimi zástupce různých věkových kategorií i různého stupně vzdělaní. Převažují ženy a lidé, kteří jsou z Brna a blízkého okolí, ale dobrovolníky jsou i muži a několik nadšenců z jiných regionů. V tuto chvíli je dobrovolnický program otevřený a může o něho projevit zájem kdokoli, kdo se rozhodne svůj volný čas vyplnit dobrovolnickou činností. Stačí kontaktovat odpovědnou osobu na e-mail slovakova@zoobrno.cz. Dobrovolnictví je běžnou součástí mnoha zahraničních zoologických zahrad.

Kdo se může stát dobrovolníkem?

Každá fyzická osoba starší 18 let, plně způsobilá k právnímu jednání, která se na základě svých vlastností, znalostí a dovedností svobodně rozhodne vykonávat dobrovolnickou činnost a předloží:
-      čistý trestní rejstřík a potvrzení zdravotní způsobilosti
-      vyplněný dotazník dobrovolníka
-      čestné prohlášení, že proti ní není vedeno trestní řízení

Jak se stát dobrovolníkem?

Napište na adresu slovakova@zoobrno.cz

Po splnění všech podmínek vás čeká krátké školení a podpis „Smlouvy o zařazení k výkonu dobrovolnické činnosti“.

 

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: