Do družiny dětem přišel dopis od Ježíška

Koncem listopadu a počátkem prosince děti v teple domova píší Ježíškovi o různé dárky, které by chtěly najít pod stromečkem. My jsme zjistili, že nejen doma píší děti dopisy ježíškovi, ale dopisy psaly děti i naší školní družiny.

Do družiny dětem přišel dopis od Ježíška

Den před Adventem psaly děti ve všech odděleních školní družiny dopis Ježíškovi. Nejprve ho pozdravily, představily své oddělení, napsaly mu, co rady dělají. V závěru dopisu ho též poprosily o dárky, které by si přály mít pod stromečkem ve školní družině. Dopis jsme připravili k odeslání a předali svým vychovatelkám.

Netrvalo ani moc dlouho a po 14 dnech přišla odpověď. Nejprve náš dopis orazítkovaný Ježíškovou poštou. Ve stejné obálce jsme obdrželi i dopis, který psal pro nás Ježíšek. Všichni jsme se moc podivovali, jak Ježíšek toho o nás věděl hodně, ale i věděl, že v odděleních máme sice malé, ale přeci drobné problémy. Všechno nám vyjmenoval a my mu slíbili, že se určitě polepšíme, a budeme již hodní. Ježíšek poprosil, abychom mu ještě napsali, dopis. Tak uvidíme, zda to stihneme.

Vánoce se rychle přibližují, v odděleních budou probíhat vánoční besídky a my jsme strašně moc zvědaví, zda pod stromečkem najdeme alespoň část dárků, o které jsme si psali. Ježíškovi děkujeme za to, že si našel pro nás chvilinku, přes veškeré jeho zatížení, a nám odpověděl na náš dopis. Jak je vidno, „Ježíškova pošta“ funguje na sto procent.

Autor:
Vydáno: