Divadlo KAKÁ opět v družině

Děti školní družiny a školního klubu, přivítaly mezi sebou, známé divadlo KAKÁ. Stalo se tak v rámci připomenutí si Světového Dne divadla, které si všichni připomínáme 27. 3.

Divadlo KAKÁ opět v družině

Je něco krátce po třinácté hodině a děti školní družiny i klubu odcházejí do prostor školní družiny 2. oddělení. Všichni se moc těší, neboť všichni vědí, že právě dnes, 26. 3. mezi nás opět po roce, zavítalo Divadlo KAKÁ. A co si pro nás připravilo?  Necháme se překvapit. Ano, jsme již všichni připravení, abychom zhlédli autorskou pohádku plnou písniček pod názvem „Jak bobr hledal déšť.“ Po krátkém úvodu se slova ujímá paní MgA. Jana Kollertová.

Ta si s námi povídá o tom, zda neznáme nějakou horu, která je tady blízko, na kterou bychom se mohli i vypravit. A protože v našem nejbližším okolí nic není, taková krásná hora vyrostla v naší družině. Těsně pod vrcholem hory zjišťujeme, že se nachází pramen řeky, který se mění zpočátku na potok, pak na říčku a za nedlouho je z malého pramene velká řeka. S napětím sledujeme, co všechno se nachází v okolí řeky, jak tu dovádí rosnička Janička, poletuje vážka Zuzanka, ale třeba i takový bobr. Dovídáme se, co se stane, když dlouho neprší a řeka vyschne. Rosnička skočí do sucha, malé vážky si nemohou hrát a hráz starého mrzouta raka je úplně k ničemu. Celý příběh vypráví o tom, jak se bobr vydal na dobrodružnou cestu za „Ozvěnovou horou“, kde prý se hledá déšť. S napětím sledujeme všichni pohádku, která nakonec pro všechny skončí dobře. Asi tak, jak to v pohádkách chodí. Po necelé hodince se musíme rozloučit. Zazvonil zvonec a pohádky byl konec. Krásné odpoledne jsme společně strávili s Divadlem KAKÁ. Věříme, že se ještě v tomto roce sejdeme při nějakém krásném programu. Po ukončení se loučíme, ale ještě než se rozejdeme, máme možnost se podívat na rekvizity, které jsme v průběhu odpoledne mohli vidět. Jsou to rekvizity, které byly zhotoveny přímo v divadle. Tak zase brzy na shledanou.

Autor:
Vydáno: